Ξεκινάμε γρήγορα, τελειώνουμε ακόμη γρηγορότερα…

Το πρωτάθλημα Κύπρου – εκτός απροόπτου – θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου. Νωρίτερα από το συνηθισμένο δηλαδή, που ήταν μέσα με τέλη Μαΐου.

Ο λόγος, όπως σας είχαμε ενημερώσει και προ ημερών τόσο για την ημερομηνία έναρξης όσο και για το φινάλε, είναι η διοργάνωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων U17 της UEFA.

«Στόχος είναι το Πρωτάθλημα Cyta να ολοκληρωθεί στο τέλος Απριλίου 2021 αφού αρχές του Μάη η Κύπρος θα διοργανώσει την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων U17 της UEFΑ» αναφέρει στη σημερινή της ανακοίνωση η ΚΟΠ.

Όπως γνωστοποιήθηκε, το πρωτάθλημα θα γίνει με τη μορφή των πλέι οφ. Μετά το πέρας των 26 αγωνιστικών θα διαβαθμιστούν δύο ομάδες και οι υπόλοιπες 12 θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 6 προκειμένου να βγει ο πρωταθλητής, οι ομάδες που θα πάνε στην Ευρώπη και οι άλλες δύο (σ.σ. δηλαδή τέσσερις στο σύνολο) που θα πέσουν κατηγορία.

Είναι αντιληπτό, ότι το κυπριακό πρωτάθλημα θα είναι από αυτά που θα αρχίσουν γρηγορότερα σε σχέση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καθώς τα πλείστα από τα υπόλοιπα επανήρχισε η δράση για ολοκλήρωση της σεζόν 2019-20. Σύμφωνα όμως με το πιο πάνω δεδομένα θα ολοκληρωθεί και γρηγορότερα από τα υπόλοιπα.

Διαβάστε επίσης

Η β’ κατηγορία με 18 και η γ’ με 16 – Μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου η έναρξη

«Κλείδωσε» η ημερομηνία για να ξανά δούμε μπάλα στην Κύπρο