Βρήκε… «συμπαίχτη» από το Ισραήλ

Δεν ήταν καθόλου τυχαίο το μήνυμα του προέδρου Νίκου Κίρζη προς τους μετόχους της εταιρείας, κατά την προχθεσινή (on line) γενική συνέλευση, ότι η οικονομική κατάσταση στην ομάδα είναι διαχειρίσιμη. Λίγο νωρίτερα τους είχε γνωστοποιήσει για την απόφασή του (ως κατόχου του 65 τοις εκατόν των μετοχών) να αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο κατά 5 εκατομμύρια μετοχές. Από τα 10 εκατομμύρια, θα πάει στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Αν και δεν το ανακοίνωσε στη συνέλευση, χθεσινές πληροφορίες έφεραν τον Νίκο Κίρζη να βρήκε «συμπαίχτη» μια εταιρεία με έδρα το Ισραήλ για να αγοράσει σημαντικό μερίδιο των νέων μετοχών.

Επιπρόσθετες πληροφορίες, αναφέρουν ότι με την εταιρεία που αποφάσισε να επενδύσει στον Απόλλωνα, έχει σχέση ο Ισραηλινός Χίκο Ράιτσικ. Πρόκειται για τον άνθρωπο, που είχε παρουσιαστεί σε συνέντευξη Τύπου πριν δύο μήνες, ότι θα εμπλακεί με το κομμάτι της διαχείρισης του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Κολόσσι. Μεταξύ άλλων στη διάρκεια της προχθεσινής συνέλευσης, ο Νίκος Κίρζης αναφέρθηκε στον Χίκο και στο ενδιαφέρον του για να συμβάλει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Πάντως, σε μια εποχή που τα οικονομικά των ποδοσφαιρικών ομάδων βρίσκονται σε άσχημη φάση λόγω κορωνοϊού, η… είσοδος νέων κεφαλαίων από την αλλοδαπή, αποτελούν δυνατή ανάσα για τους κυανόλευκους της Λεμεσού.

Φουλ ο Γιαννιώτας

Αγωνιστικά η ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία της για την κυριακάτικη αναμέτρηση με την Ένωση στο Παραλίμνι. Από τη χθεσινή προπόνηση προέκυψαν ευχάριστα νέα αφού ο Γιαννιώτας προπονήθηκε σε φουλ ρυθμό και κατά πάσα πιθανότητα θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του, ενώ οι Ντιγκινί και Λάρσον ακολούθησαν μέρος του κανονικού προγράμματος. Δεν υπολογίζονται ο τιμωρημένος Σάλαϊ και οι τραυματίες Αγκίρε, Κατελάρης.

Ο Σουηδός Λάρσον ήταν εκτός προπονήσεων τις τελευταίες 40 μέρες. Η ενημέρωση που δόθηκε επίσημα τότε, ήταν πως είχε συσσωρευτεί υγρό στο γόνατό του. Ούτε κάποια μικρή επέμβαση αν έκανε, δεν θα έμενε τόσο πολύ καιρό έξω. Είναι αυτονόητο πως αν δεν αλλάξει δραματικά την εικόνα του, ο Σκανδιναβός περιλαμβάνεται στους υποψήφιους για αποχώρηση τον Γενάρη.