Βράβευσε Κιάερ και το ιατρικό επιτελείο της Δανίας η UEFA

Όπως είχε προαναγγείλει τις προηγούμενες μέρες, η UEFA και ο Αλεξάντερ Τσέφεριν απένειμαν το «βραβείο του προέδρου» στον Σίμον Κιάερ και τους ήρωες του ιατρικού επιτελείου της Δανίας, που έσωσαν τη ζωή του Κρίστιαν Έρικσεν.

Η κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στην πρεμιέρα των εθνικών Δανίας και Φινλανδίας στο Euro, στις 12 Ιουνίου, ήταν η στιγμή που συγκλόνισε την παγκόσμια φίλαθλη (και όχι μόνο) κοινή γνώμη.

Το ιατρικό επιτελείο της Δανίας με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφερε να σώσει τη ζωή του 29χρονου μέσου και γνώρισε την αποθέωση. Ο αρχηγός και συμπαίκτης του Έρικσεν, Σίμον Κιάερ, ήταν εκείνος που ανέλαβε να παρηγορήσει τη σύζυγό του εκείνες τις κρίσιμες ώρες.

Η UEFA αποφάσισε ν’ απονείμει το βραβείο President’s Award για το 2021 στον Κιάερ και το ιατρικό επιτελείο ως ελάχιστη αναγνώριση της στάσης τους στις κρίσιμες εκείνες στιγμές.

«Μας απέδειξαν ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πιο σημαντική από όλα, από ένα ποδοσφαιρικό ματς ή οτιδήποτε άλλο. Έβαλαν τα πράγματα στην ανθρώπινη υπόσταση για όλους εμάς. Το αξίζουν και με το παραπάνω αυτό το βραβείο. Δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία για το που πρέπει να απονεμηθεί», δήλωσε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν στην εκδήλωση για την κλήρωση των ομίλων του Champions League στην Κωνσταντινούπολη.