ΒΙΝΤΕΟ: Το πρόσωπο της ημέρας στην Ελλάδα, είχε φωνάξει «λευτεριά στην Κύπρο» σε αγώνα του

Πρόσωπο της ημέρας μπορεί να θεωρηθεί στην Ελλάδα ο Θοδωρής Ιακωβίδης.

Ο Ελλαδίτης αρσιβαρίστας προκάλεσε σοκ με όσα ανέφερε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του στο β’ γκρουπ των 96 κιλών (τρίτος με 338 κιλά στο σύνολο) στο Τόκιο 2020.

Ο Ιακωβίδης, που αποκάλυψε ότι σταματάει την καριέρα του, εξήγησε, με δάκρυα στα μάτια, ότι έφτασε στα όριά του και ότι δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο με αυτήν την κατάσταση.

Ανάμεσα σε άλλα, είπε ότι ντρέπεται να πάει στον φυσιοθεραπευτή του ο οποίος, γνωρίζοντας την κατάσταση, δεν του παίρνει λεφτά… «Δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτή τη σημαία που φοράω», πρόσθεσε.

O 30χρονος αθλητής, που προκάλεσε χαμό στα social media, με χιλιάδες χρήστες να τον αποθεώνουν και να στέκονται στο πλευρό του, είχε αποθεωθεί και πριν από επτά χρόνια στην Κύπρο, για μια του ενέργεια σε αγώνα του.

Το 2014, αγωνιζόμενος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Junior και Κ23 στη Λεμεσό, ξεσήκωσε το κυπριακό κοινό, όταν μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του, φώναξε «Λευτεριά στην Κύπρο!»

Η ενέργειά του είχε γίνει viral, ενω αργότερα, κληθείς να τη σχολιάσει, είπε: «Είμαι ιδεολόγος. Αυτό ένιωσα κι αυτό έκανα».

Δείτε το σχετικό βίντεο: