ΒΙΝΤΕΟ: Ο συγκινημένος Παπουλής αποχαιρέτισε με συνέντευξη

Βίντεο με συνέντευξη του Φώτη Παπουλή δημοσίευσε ο Απόλλωνας.

Πρόκειται για την τελευταία συνέντευξη του Ελλαδίτη αρχηγού πριν αποχωρήσει απ’ την ομάδα της Λεμεσού.

Ο Παπουλής ανοίγει την καρδιά του, θυμάται, συγκινείται και αποχαιρετά τον κόσμο του Απόλλωνα μετά από οκτώ χρόνια τεράστιας προσφοράς στην ομάδα.

Πριν από την έναρξη της συνέντευξης, ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης και ο προπονητής Σοφρώνης Αυγουστή έστειλαν το δικό τους μήνυμα.

Δείτε το βίντεο EΔΩ

Διαβάστε απόσπασμα από τη συνέντευξη του Παπουλή:

Πέρασαν οκτώ χρόνια από την πρώτη μέρα που πέρασες το κατώφλι αυτών των αποδυτηρίων και σήμερα αποχωρείς…

«Μία δύσκολη στιγμή για μένα. Ακόμη έχω στο μυαλό μου την πρώτη μέρα που ήρθα. Ό,τι και να πω είναι λίγο, έζησα μεγάλες στιγμές. Πανηγυρίσαμε πολλά πράγματα μαζί σαν οικογένεια. Σίγουρα δεν είχα φανταστεί όλα αυτά που θα ζήσω, όλες αυτές τις συγκινητικές στιγμές.. Ευχαριστώ τον Θεό. Στηριχθήκαμε σε ομαδική δουλειά από τον πρόεδρο μέχρι τον φροντιστή. Ήμουνα και εγώ ένα παζλ αυτού του κομματιού και νομίζω ότι με όλη αυτή τη στήριξη που είχαμε ήταν όλο αυτό που συνέβαλε στις μεγάλες επιτυχίες».

Η φανέλα με το Νο26 σκόραρε 103 φορές, δέθηκες με τον κόσμο, έγινες από τις πιο εμβληματικές  φιγούρες στην ιστορία του συλλόγου και το όνομα σου θα έχει εξέχουσα θέση στην ιστορία του Απόλλωνα: «Εμένα με γεμίζει χαρά αυτό. Ήρθα σε μία ομάδα άγνωστος και φεύγω σαν πετυχημένος. Δεν θα πω θρύλος και πολύ μεγάλες κουβέντες. Αλλά όταν φεύγεις πετυχημένος και αναγνωρίζεται η δουλειά σου φεύγεις χαρούμενος και ότι κάνεις καλά, είναι η ανταμοιβή σου, να πεις ότι όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο σε 1-2 χρόνια θα σκέφτομαι αυτές τις αναμνήσεις και θα να μου δίνουν χαρά και σε μένα και στα παιδιά μου».

Σκόραρες στην πρεμιέρα σου σε παιχνίδι με τον Εθνικό. Η ομάδα πήρε κύπελλα, οκτώ χρονιές συνεχόμενες στην Ευρώπη, τέσσερις φορές στους ομίλους. «Τεράστιες στιγμές, τεράστιες αναμνήσεις. Θυμάμαι και εγώ ένα προς ένα όλα αυτά τα γεγονότα. Θυμάμαι το πρώτο μου γκολ με τον Εθνικό. Την τεράστια νίκη επί της ΑΕΛ στο κύπελλο. Τη μεγαλειώδη εμφάνιση στη Νίκαια με την εκπληκτική παρουσία του κόσμου, σηκώνεται ακόμη η τρίχα μου. Όλες τις επιτυχίες, στο πρωτάθλημα, στην Ευρώπη οκτώ χρονιές. Διεκδικήσαμε όλους τους τίτλους. Υπήρχαν πολλές μεγάλες στιγμές, πολλές λυπηρές στιγμές. Αυτά είναι στο ποδόσφαιρο. Σε όλο αυτό το διάστημα δικαιούμασταν και κάτι παραπάνω. Έχω να πω ότι δεν μετανιώνω για τίποτε, όλες οι στιγμές που ήρθαν, καλές και κακές, ήταν μάθημα για μένα και θα τα θυμάμαι πάντα με χαρά και χωρίς να κρατάω κακία σε κανέναν και τίποτα, ήταν μαθήματα και μας έδωσαν ότι χρειαζόμασταν για να κερδίζουμε τίτλους και να αλλάζουμε παραστάσεις».

Ταυτίστηκες όσο λίγοι με τον Απόλλωνα. Είσαι από τα πρόσωπα που το 2012 ήρθαν στην ομάδα, μεγάλωσες εδώ, θέλει πολλά ψηλά αποθέματα να πάρεις μια απόφαση να αποχωριστείς μια δεύτερη σου οικογένεια, θέλοντας να φύγεις με το κεφάλι ψηλά όπως ήρθες.

«Μπήκα σε αυτά τα αποδυτήρια το 2012. Είπες πως ήρθα κύριος, ήθελα να φύγω κύριος. Πρέπει να αποδεχόμαστε ότι το κεφάλαιο Απόλλωνας έπρεπε να κλείσει. Ήταν το σωστό και για τις δύο πλευρές. Η απόφαση είναι καθαρά δικιά μου. Η εκτίμηση όλων στην ομάδα πραγματικά είναι κάτι που με ξεπερνάει. Θα ήταν αλλιώς να συνεχιζόταν το πρωτάθλημα, θα ήθελα να αποχαιρετήσω διαφορετικά τον κόσμο. Ήθελα να πω αντίο σε όλο τον κόσμο του Απόλλωνα όπως θα έπρεπε, στο γήπεδο. Πρέπει να κοιτάξουμε τα γεγονότα, να δούμε την υγεία μας και αφού έπρεπε να γίνει έτσι το αποδέχομαι και το μόνο που έχω να πω είναι ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλο το οικοδόμημα, έγινε κομμάτι της ζωής μου. Από το Κολόσσι, τον πρωτομάστορα κ. Χαμπή, οι λέξεις είναι περιττές. Τον Γρηγόρη, τον Σταύρο, τον Παναγιώτη. Τον Σωφρόνη Αυγουστή, νομίζω του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, έμαθα πολλά πράγματα μαζί του. Πολλοί πιστεύουν ότι οι σχέσεις μας ήταν λίγο ζεστό λίγο κρύο. Έμαθα πολλά από αυτόν. Ήμασταν και οι δύο έντονες προσωπικότητες, πάντα βγάζαμε την αλήθεια μας, οι συζητήσεις μας ήταν δημιουργικές. Έχω να πω τώρα που φεύγω, ας είναι αυτή η στιγμή η στιγμή μιας καινούργιας αναγέννησης για την ομάδα και τον Σωφρόνη, το δικαιούται. Να στηρίξουν όλοι τον Σωφρόνη γιατί το αξίζει. Να είναι καλά, να έχει την υγεία του και εύχομαι στο μέλλον να συζητάμε μαζί για τις επιτυχίες του. Να πάω σε όλο το σταφ, δεν θέλω να αδικήσω κάποιον, πάρα πολλοί που με σημάδεψαν, τους ευχαριστώ όλους τους προπονητές που συνεργάστηκα, τους γυμναστές».