Βάζει θεμέλια ο Ολυμπιακός, με μομέντουμ κόντρα στην Ανόρθωση

Η 3η νίκη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα γέμισε με περισσότερη αισιοδοξία τους φίλους της ομάδας για το μέλλον.

Κι αυτό διότι επιτεύχθηκε απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο όπως είναι η Πάφος, η οποία έχει πλούσιο και ποιοτικό ρόστερ.

Ο Γιάννης Πετράκης όμως βρήκε το αντίδοτο και χάρη στα καθοριστικά γκολ των Μάντζη και Γκουστάβο οι μαυροπράσινοι κατάφεραν να προηγηθούν με 2-0 και στο τέλος να πάρουν μια σπουδαία νίκη με 2-1. Επιτυχία που έστειλε τους Τακτακαλίτες στην 4η θέση με εννέα βαθμούς, έστω και με έναν αγώνα περισσότερο από Ομόνοια και δύο από Δόξα που ακολουθούν.

Σημασία έχει ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να δημιουργήσει ένα σύνολο που είναι ικανό, όχι μόνο να μείνει μακριά από περιπέτειες, αλλά και να κάνει μια αξιοπρόσεχτη πορεία.

Περισσότερη σημασία έχει βεβαίως η ομάδα του Πετράκη να συνεχίσει να παρουσιάζεται σοβαρή και συγκεντρωμένη. Το επόμενο παιχνίδι στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής απέναντι στην Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (3/10, 20:30) είναι από τα δυσκολότερα για τον Ολυμπιακό.

Εντούτοις, οι μαυροπράσινοι θέλουν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, να κάνουν τη ζωή δύσκολη στους κυανόλευκους και να φύγουν με βαθμολογικό όφελος από το κάστρο του αντιπάλου, κάτι που θα έχει σημαντική επίδραση στην ψυχολογία των παικτών.