Βάθος, ποιότητα, αγωνία

Η ΑΕΛ δεν έπεσε στην… παγίδα της Καρμιώτισσας και αυτό μόνο ικανοποίηση αφήνει στον προπονητή Ντούσαν Κέρκεζ και τους συνεργάτες του. Και αυτό γιατί η ομάδα που έφτιαξε ο Χρύσης Μιχαήλ είναι ένα αξιόμαχο σύνολο που κοίταξε στα μάτια όλες τις ομάδες με τις οποίες αγωνίστηκε μέχρι στιγμής (ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, ΑΕΚ).

Ο Βόσνιος τεχνικός προετοίμασε κατάλληλα τους ποδοσφαιριστές του και αυτό φάνηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι γαλαζοκίτρινοι αν και στάθηκαν αρκετά άτυχοι (έχασαν Έουλερ και Τόρες με τραυματισμούς), έδειξαν την ποιότητα και το βάθος που διαθέτουν ως ομάδα και πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας στο ζητούμενο που ήταν οι τρεις βαθμοί (3-1).

Μάλιστα, αν οι ποδοσφαιριστές ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στα τελειώματα των φάσεων και αν δεν έπεφταν πάνω στον εντυπωσιακό Χαράλαμπο Καϊρίνο, τότε ο δείκτης του σκορ ίσως να ήταν ακόμη πιο μεγάλος.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στους Βασίλη Παπαφώτη και Χάρη Κυριάκου. Ο πρώτος φαίνεται να βρήκε την… Ιθάκη του στους γαλαζοκίτρινους, καθώς έχει δέσει εξαιρετικά με τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Ο Κέρκεζ τον πιστεύει πολύ, του το έχει δείξει από την πρώτη στιγμή και αυτός… τραβάει την ευκαιρία από τα μαλλιά, όντας ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές.

Από την άλλη ο Κυριάκου είναι… τζόκερ αφού όπου υπάρχει ανάγκη επιλέγεται να την καλύψει και το κάνει με αρκετή επιτυχία. Δίνει τον καλύτερό του εαυτό και με το πάθος του παρασύρει και τους υπόλοιπους.

Ατυχία και αγωνία…

Δεν ήταν όλα καλά και άγια όμως στον αγώνα με την Καρμίωτισσα. Οι γαλαζοκίτρινοι μπορεί να μάζεψαν άλλους τρεις βαθμούς (εννέα σε τέσσερις αγωνιστικές), ωστόσο έχασαν δύο ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τους Έουλερ Σίλβα και Μανουέλ Τόρες, οι οποίοι αποχώρησαν από το γήπεδο ως τραυματίες και θα περάσουν από ιατρικές εξετάσεις. Όπως δήλωσε ο Κέρκεζ στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, το πρόβλημα του Έουλερ μοιάζει πιο σημαντικό αλλά τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαριστούν τις επόμενες μέρες.

Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση είναι με την ΑΕΚ εκτός έδρας το Σάββατο.