Βάλθηκε να τρελάνει τους πάντες

Ονειρικές στιγμές ζουν στον Ολυμπιακό που δείχνει ικανός για όλα

Το σίγουρο είναι ένα. Ότι αυτός ο Ολυμπιακός μόνο αν δεν… κατεβαίνει στο γήπεδο θα κινδυνέψει με περιπέτειες από εδώ και μπρος. Αντίθετα, μετά το διπλό επί του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, έβαλε γερή υποψηφιότητα για την εξάδα και με την εικόνα που βγάζει στο γήπεδο δείχνει ικανός για όλα.

Νίκησε τους δύο «αιώνιους», έχασε στις λεπτομέρειες από ΑΕΛ και Απόλλωνα με πολύ καλή εμφάνιση και είναι ομάδα που ξέρει να παίρνει αποτελέσματα εκτός έδρας. Ήταν το τέταρτο που πανηγύρισε αφού προηγήθηκαν αυτά επί Ένωσης, Εθνικού και Ερμή.

Αν αξιοποιούσε και την έδρα του, τότε ίσως να ήταν και στην κορυφή αφού στο Μακάρειο πήρε δύο νίκες σε έξι παιχνίδια. Δείχνει πως είναι ένα καλοδουλεμένο σύνολο που δεν επηρεάστηκε καθόλου από την αποχώρηση του προπονητή του, πριν από λίγες μέρες.

Ο Ολυμπιακός ανέδειξε επίσης μία άλλη παράμετρο. Πώς… φτιάχνεις ομάδα και με Κύπριους παίκτες. Με τον ΑΠΟΕΛ είχε στην αρχική του ενδεκάδα έξι ντόπιους.

Τους Νεόφυτο Μιχαήλ, Κωνσταντίνο Σωτηρίου, Στέλιο Ανδρέου, Πάρη Ψάλτη, Παναγιώτη Ζαχαρίου και Μάριο Πεχλιβάνη ενώ πέρασε ως αλλαγή ο Βαγγέλης Κυριάκου.

Ειδικά ο 18χρονος Ανδρέου αποτελεί «αποκάλυψη» του Ολυμπιακού και οφείλει πολλά και στον προηγούμενο προπονητή, τον Γιάννη Πετράκη. Ήδη άρχισε να τραβά τα βλέμματα και είναι δεδομένο πως θα ενδιαφερθούν ομάδες για να τον αποκτήσουν.

Από την άλλη οι σειρήνες εξακολουθούν να ηχούν και για τον Ζαχαρίου, ο οποίος έκανε επίσης εξαιρετικό παιχνίδι. Γενικά, κανείς δεν υστέρησε, με τον Ελλαδίτη επιθετικό Βασίλη Μάντζη να σκοράρει με όμορφο τρόπο και να φθάνει τα πέντε γκολ. Η φετινή πορεία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και σε αυτόν.

Στο μαυροπράσινο στρατόπεδο τα χαμόγελα είναι διάχυτα και ασφαλώς δεν… θέλουν να τελειώσουν αυτές οι χαρές. Η διαχείριση της επιτυχίας είναι κάτι που πρέπει να χειριστούν με προσοχή οι ιθύνοντες.

Τίποτα δεν αποκλείεται

Ο Ολυμπιακός πήγε στο ΓΣΠ με τον Κώστα Σεραφείμ στον πάγκο. Έναν άνθρωπο που εδώ και χρόνια υπηρετεί το σωματείο απ’ όλα τα πόστα. Στην ερώτηση αν θα συνεχίσει, έδειξε να μην τον χαλά, αλλά έριξε το μπαλάκι στον Χριστόφορο Τορναρίτη. Το πιθανότερο είναι πως με την Καρμιώτισσα, την Παρασκευή, θα είναι και πάλι στον πάγκο και από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά και τίποτα δεν αποκλείεται.