Τσιτσιπάς: «Ναι, είναι στο μυαλό μου η 4η θέση στην παγκόσμια κατάταξη»

Είναι στο μυαλό του η κατάκτηση της 4ης θέσης στην παγκόσμια κατάταξη...

Στην παραδοχή ότι είναι στο μυαλό του τα rankings και η άνοδός τους στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης προχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε δηλώσεις του ενόψει της συμμετοχής του στο Mutua Madrid Open.

«Οι προσδοκίες που έχω πλησιάζουν πολύ το αποτέλεσμα που είχα πριν από δύο χρόνια εδώ, φτάνοντας στον τελικό. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι’ αυτή την εβδομάδα όπως και για τις επόμενες. Νιώθω ότι φτάνω κοντά και ότι μπορώ να δημιουργώ ευκαιρίες. Πλησιάζω και στο Νο4 του κόσμου κάτι που έχω στο μυαλό μου. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτή την σκέψη γιατί πραγματικά δουλεύω σκληρά. Νιώθω ότι είναι η ευκαιρία μου να κάνω κάτι διαφορετικό», ανέφερε ο Έλληνας τενίστας και πρόσθεσε:

«Πιθανότατα, την επόμενη φορά που θα τον συναντήσω θα πρέπει να ασκήσω περισσότερη πίεση σε συγκεκριμένες στιγμές και όχι απλά να τον περιμένω να πάρει εκείνος την πρωτοβουλία. Μερικές φορές ένιωσα ότι ήμουν πολύ παθητικός. Θα μπορούσα να είχα ρισκάρει λίγο παραπάνω. Θα μπορούσα να κάνω κάποιες πιο απρόβλεπτες κινήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν κάπου διαφορετικά».

Ανάμεσα στις ερωτήσεις που δέχθηκε στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ο Τσιτσιπάς ανέφερε και στοιχεία που θα ήθελε να βελτιώσει στο παιχνίδι του.

«Φυσικά και υπάρχει χώρος για βελτίωση. Θα ήθελα να είμαι πιο σταθερός στο σερβίς μου και να αυξήσω το ποσοστό στο 1ο σερβίς. Θα ήθελα να δω τον εαυτό μου να ανεβαίνει περισσότερο στο φιλέ και να έχω καλύτερο ποσοστό κερδισμένων πόντων. Σε αυτούς τους τομείς θέλω να βελτιωθώ και αυτές οι μικρές λεπτομέρειες θα με βοηθήσουν να γίνω πιο επιθετικός και πιο ολοκληρωμένος τενίστας», κατέληξε.