Τρία νέα κρούσματα στο κυπριακό ποδόσφαιρο

Συνεχίζονται τα κρούσματα κορωνοϊού στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Τρία από τα 17 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας σήμερα Πέμπτη (1/10) σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, καθώς οι δύο είναι ποδοσφαιριστές του ΑΣΙΛ, ενώ το τρίτο άτομο είναι ο έφορος της Αναγέννησης Δερύνειας.

Σημειώνεται πως πέραν αυτών υπάρχουν και κρούσματα από το οικογενειακό περιβάλλον ποδοσφαιριστών του Εθνικού Άχνας ή από επαφές τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουγείου για το από πού προέρχονται τα 17 κρούσματα:

 • 5 x ιχνηλάτηση:
 1. Δύο άτομα είναι επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον του κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 29/9 από ιχνηλάτηση και σχετίζεται με κρούσμα του Εθνικού Άχνας. Το ένα εκ των δύο ατόμων φοιτά σε σχολείο.
 2. Το 3ο άτομο είναι από το οικογενειακό περιβάλλον που ανακοινώθηκε στις 29/9 από την ιχνηλάτηση των επαφών άλλου κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 27/9.
 3. Το 4ο άτομο είναι επαφή του κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 28/9 μέσω του δειγματοληπτικού ελέγχου της Λάρνακας και εργαζόταν σε Τράπεζα της Επαρχίας Λάρνακας.
 4. Το 5ο άτομο είναι επαφή ποδοσφαιριστή του Εθνικού Άχνας.
 • 2 x πτήσεις:
 1. Το ένα άτομο ήρθε από την Αθήνα στην Λάρνακα στις 30/9.
 2. Το 2ο άτομο ήρθε από την Ρίγα στην Λάρνακα στις 29/9.
 • 5 x ιδιωτική πρωτοβουλία:
 1. Το 1ο άτομο είναι ποδοσφαιριστής στον ΑΣΙΛ Λύσης. Στις 27/9 σε τεστ που έκαναν λόγω θετικού κρούσματος που βρέθηκε στην ομάδα είχε αρνητικό αποτέλεσμα και το επανέλαβε ιδιωτικά χθες.
 2. Το 2ο άτομο είναι επίσης ποδοσφαιριστής στον ΑΣΙΛ Λύσης και μαθητής στο ιδιωτικό σχολείο στην Λάρνακα. Λόγω της επαφής του με τα άλλα θετικά στον ιό άτομα από την ομάδα δεν πήγαινε στο σχολείο τις τελευταίες μέρες. Στο τεστ που έκαναν στις 27/9 ήταν αρνητικός, ενώ στις 30/9 επανέλαβε την εξέταση λόγω συμπτωμάτων (πυρετό και πονοκέφαλο).
 3. Το 3ο άτομο έκανε την εξέταση ιδιωτικά λόγω συμπτωμάτων από τις 25/9 (πυρετός, μυαλγίες, απώλεια γεύσης).
 4. Το 4ο άτομο έκανε την εξέταση ιδιωτικά διότι έχει άσθμα. Ανέφερε απώλεια γεύσης σήμερα.
 5. Το 5ο άτομο έκανε την εξέταση ιδιωτικά λόγω συμπτωμάτων από τις 24/9 (αδυναμία).
 • 4 x δειγματοληπτικό έλεγχο 3,000 ατόμων στην Επαρχία Λάρνακας:
 1. Το ένα άτομο είναι μαθήτρια σε Λύκειο της Επαρχίας Λάρνακας.
 2. Δύο άτομα είναι επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 29/9 και έχει επαφή με άτομο του Εθνικού Άχνας. Όπως ανέφεραν δεν είχαν δει την επαφή τους και έκαναν την εξέταση στον δειγματοληπτικό.
 3. Το 4ο άτομο είναι από το οικογενειακό περιβάλλον κρούσματος από τον Εθνικό Άχνας. Επίσης αναφέρει ότι δεν τον είδε τις προηγούμενες μέρες πριν εντοπιστεί θετικός.
 • 1 x πρόγραμμα ΚΟΠ:

Eίναι ο Έφορος της Αναγέννησης Δερύνειας.