Τρεις κλοτσιές στα σκοτεινά!

«Ο σωστός και αποτελεσματικός φωτισμός των γηπέδων είναι ίσως η πιο σημαντική παράμετρος για όσους αγωνίζονται. Διαιτητές, παράγοντες, θεατές και τηλεοπτικές εμφανίσεις. Προϋποθέτει γνώση, σωστή μελέτη, και εξατομίκευση των αναγκών κάθε χώρου με υψηλής απόδοσης φωτιστικά σώματα».

Τα πιο πάνω τα διάβασα σε μια ενημέρωση από κάποια εταιρεία για τα γήπεδα και τον σωστό φωτισμό. Αφορμή για να τα διαβάσω ήταν η μετάδοση του Ερμής – ΑΠΟΕΛ, από το «Αμμόχωστος», η οποία όχι μόνο δεν με ικανοποίησε, αλλά με κούρασε κιόλας.

Είναι ξεκάθαρο ότι στο «Αμμόχωστος» υπάρχει φωτισμός για προπονήσεις και όχι για διεξαγωγή επίσημου αγώνα. Εκτός και αν είχε λάθη η τηλεοπτική μετάδοση και δεν ήταν τα πράγματα όπως τα βλέπαμε. Όμως δεν είναι αυτό, αφού το θέμα το πρόσεξε και η ΚΟΠ και το μελετά.

Με αφορμή τον κακό φωτισμό στο «Αμμόχωστος», ίσως και σε άλλα γήπεδα, θα πρέπει οι πλατφόρμες να προσέξουν τις μεταδόσεις τους και, αν κριθεί αναγκαίο, να συνδράμουν και αυτές με τον τρόπο τους στη βελτίωση του φωτισμού.

Ο τηλεθεατής είναι πλέον και συνδρομητής και απαιτεί να βλέπει υψηλού επιπέδου εικόνα (HD) και όχι «τρεις κλοτσιές στα σκοτεινά», όπως ήταν η μετάδοση του Ερμής – ΑΠΟΕΛ από το «Αμμόχωστος». Ελπίζουμε και αναμένουμε ότι στο διάστημα της διακοπής θα γίνουν οι διορθωτικές κινήσεις έτσι ώστε όλες οι νυχτερινές μεταδόσεις να έχουν τον σωστό φωτισμό.