Τρεις εκκρεμότητες για να «φουλάρουν» στην ενίσχυση

Αν ήταν στο χέρι των ιθυνόντων του ΑΠΟΕΛ μέχρι τώρα θα λύνονταν όλες οι εκκρεμότητες στο υφιστάμενο ρόστερ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αφού στη μέση υπάρχουν συμβάσεις και υποχρεώσεις.

Έτσι, λοιπόν, η διοίκηση των γαλαζοκιτρίνων κάνει υπομονή και μέσω διαπραγματεύσεων προσπαθεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Όταν το κατορθώσουν αυτό στον ΑΠΟΕΛ θα επικεντρωθούν με καθαρότερο μυαλό στα επόμενα βήματα και παράλληλα θα γνωρίζουν τα οικονομικά δεδομένα που έχουν μπροστά τους.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι περιπτώσεις των Βούγιαντιν Σάβιτς, Λίνους Χαλένιους και Τόμας ντε Βινσέντι. Ο πρώτος δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2022, ενώ η συμφωνία με τους άλλους δύο εκπνέει τον Μάιο του 2021.

H διοίκηση στοχεύει σε οικονομική αναπροσαρμογή των συμβολαίων τους. Βλέπετε, με την απώλεια εσόδων και τη νέα τάξη πραγμάτων οι ιθύνοντες των γαλαζοκιτρίνων επιχειρούν να καταρτίσουν έναν προϋπολογισμό βασισμένο σε ορθολογιστική προσέγγιση, όσο εφικτό είναι αυτό φυσικά.

Και λέμε όσο εφικτό είναι αυτό αφού κανείς δεν γνωρίζει αν θα υπάρξει ένα νέο κύμα πανδημίας το φθινόπωρο που θα θέσει εν αμφιβόλω τη συνέχιση του πρωταθλήματος και κατ’ επέκταση τα έσοδα της ομάδας. Με την ελπίδα ότι ώς τότε θα υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση του ιού, στον ΑΠΟΕΛ, όπως και σε όλες τις ομάδες, κάνουν τους σχεδιασμούς τους.

Σύμφωνα με τα υφιστάμενα δεδομένα, από τους ποδοσφαιριστές που αναφέρθηκαν πιο πάνω είναι δύσκολο έως απίθανο να συνεχίσει να φοράει τη γαλαζοκίτρινη φανέλα ο Ντε Βινσέντι.

Σε αυτό συνηγορούν όλες οι πληροφορίες, ωστόσο σε μια διαδικασία διαπραγματεύσεων όλα είναι πιθανά. Το καλύτερο σενάριο για τον ΑΠΟΕΛ είναι ο Αργεντινός να βρει νέα ποδοσφαιρική στέγη που να καλύπτει τις οικονομικές του ανάγκες. Με αυτόν τον τρόπο οι γαλαζοκίτρινοι θα απαλλαγούν από το τσουχτερό του συμβόλαιο. Δεν αποκλείεται αυτή την εβδομάδα να υπάρξουν τελικές εξελίξεις και για τους τρεις παίκτες.

Είναι πασιφανές πως όσο πιο νωρίς οι ιθύνοντες του ΑΠΟΕΛ κλείσουν τις εκκρεμότητες σε σχέση με το υφιστάμενο ρόστερ τόσο περισσότερο θα προσηλωθούν στις διεργασίες για την ενίσχυση, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Μέχρι τώρα στα γαλαζοκίτρινα ντύθηκαν οι Ραφαέλ Σάντος και Κωνσταντίνος Αποστολάκης. Ο Βραζιλιάνος αγωνίζεται ως σέντερ μπακ και αποκτήθηκε για δύο χρόνια με τη μορφή δανεισμού από τη Φλαμένγκο, ενώ ο δεύτερος ανακοινώθηκε διά στόματος Πρόδρομου Πετρίδη. Ο 20χρονος Ελλαδίτης δεξιός μπακ θα αποκτηθεί ως ελεύθερος αφού ολοκληρώνεται η σύμβασή του με τον Παναθηναϊκό.

Προηγούμενο άρθροMotoGP: Ακυρώθηκε το Grand Prix Ιαπωνίας
Επόμενο άρθροΜέχρι 80 άτομα στο γήπεδο στη Super League
Κατάγεται από τη Λεμεσό. Αποφοίτησε από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Εργάζεται στον ΠΟΛΙΤΗ από το 2003. Από μικρός ήταν με μια μπάλα στα πόδια και το μεγάλο του όνειρο ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής. Δεν κατάφερε, όμως, να το εκπληρώσει. Εντούτοις βρίσκεται κοντά στο άθλημα υπό την ιδιότητα του αθλητικού συντάκτη κι αυτό… απαλύνει τον πόνο του! Μπορεί να μην εκπλήρωσε τη μεγάλη του επιθυμία, όμως κατάφερε να αγωνιστεί στο «Old Trafford» σε ένα τουρνουά μαζί με άλλους συναδέλφους από διάφορες χώρες. Στο «Θέατρο των Ονείρων» έζησε για λίγο το δικό του όνειρο. Ας είναι!