Τους δίνει χρόνο ο Ματ

Η προσπάθεια απόκτησης επιθετικού είναι μία από τις δύο εκκρεμότητες που έχουν απομείνει για να κλείσει το ρόστερ. Η άλλη αφορά την παραμονή του Νταβίντ Ακιντόλα (ή την απόκτηση άλλου εξτρέμ), μία περίπτωση που δεν εξαρτάται από την Ομόνοια αλλά από τη Μίντιλαντ.

Επιστρέφοντας στο κεφάλαιο επιθετικός, το γεγονός ότι υπάρχει στο ρόστερ ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ δίνει χρόνο στην ομάδα προγραμματισμού να κάνει υπομονή και να περιμένει καθώς πρόκειται για μία αξιόπιστη λύση στη γραμμή κρούσης.

Ο Άγγλος φορ το απέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο στα χρόνια που φοράει τη φανέλα με το τριφύλλι. Και παρά την ηλικία του, διατηρείται σε καλή κατάσταση και έτοιμος για νέες προκλήσεις.

Θα μπορεί λοιπόν ο Χένινγκ Μπεργκ να στηρίζεται πάνω του για τα αρχικά στάδια του πρωταθλήματος και για τις ευρωπαϊκές προκλήσεις. Απλά να σημειώσουμε ότι πέραν του Ματ, και ο Παπουλής, αλλά και ο Κακουλής, μπορούν να δώσουν λύσεις στην κορυφή.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν γίνεται προσπάθεια από τον Νεόφυτο Λάρκου και τους υπόλοιπους. Μελετούν διάφορες περιπτώσεις, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και μια μικρή υπέρβαση.

Όσο πιο σύντομα πάντως ο «εκλεκτός» γίνει κάτοικος του «Ηλίας Πούλλος» τόσο το καλύτερο, για να μπορέσει να μπει στο κλίμα της ομάδας.

Επαφές με Άστρα

Η Ομόνοια θέλει να κάνει ένα δυνατό φιλικό πριν τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Champions League και βρίσκεται σε επαφές με την Άστρα για φιλικό στο ΓΣΠ στις 10 με 11 Αυγούστου. Η ρουμάνικη ομάδα έχει υποχρεώσεις αυτό το διάστημα στο πρωτάθλημά της και παλεύει να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν τελικά επέλθει συμφωνία, θα είναι μία καλή ευκαιρία για τον προπονητή Χένινγκ Μπεργκ και τους συνεργάτες του για να δουν την ομάδα λίγο πριν το ευρωπαϊκό παιχνίδι, αλλά και την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Πάει Σλοβενία

Οι υπογραφές απομένουν για να οριστικοποιηθεί η μετάβαση της Ομόνοιας στη Σλοβενία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Αυτό το διάστημα οι πράσινοι καταπίνουν χιλιόμετρα στην Κυπερούντα και η παραμονή τους εκεί θα είναι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 17 Ιουλίου. Σύμφωνα με το πλάνο, στη Σλοβενία η Ομόνοια θα παραμείνει από τις 20 Ιουλίου μέχρι το τέλος του μήνα. Εκεί θα κάνει και κάποια δυνατά φιλικά.