«Τουρίστες» στην Κύπρο!

«Μετά το κυπριακό πρωτάθλημα ήθελα να πάω σε ένα πρωτάθλημα όπου θα μπορούσα να πλησιάσω το κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο. Στο Βέλγιο υπάρχουν πολλές μεγάλες ομάδες που πάντα συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σύντομα είδα τη διαφορά ανάμεσα σε Κύπρο και Ευρώπη. Εδώ περνάς περισσότερες ώρες με την ομάδα και κάνεις διπλές προπονήσεις πολλές φορές την εβδομάδα».

Αυτά δήλωσε ο Ιορδανός πρώην άσος του ΑΠΟΕΛ, Μούσα Αλ Τάμαρι, στην πρώτη του συνέντευξη στο Βέλγιο. Πάνω-κάτω τα ίδια λένε πολλοί ξένοι που φεύγουν από το πρωτάθλημά μας, ότι δηλαδή στην Κύπρο κάνουν διακοπές! Θυμάμαι μία συνέντευξη του Σάλαι, που από τον ΑΠΟΕΛ πήγε στη Γερμανία. Και αυτός, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας είπε ότι στην Κύπρο έκανε διακοπές!

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς και γιατί αυτοί οι παίκτες φεύγουν από την Κύπρο και νιώθουν ότι γίνονται επαγγελματίες, ενώ εδώ ένιωθαν τουρίστες! Ποιοι ευθύνονται; Οι διοικήσεις; Oι τεχνικές ηγεσίες; Είπαμε ότι θέλουμε να ανεβάσουμε επίπεδο, να φτιάξουμε ένα καλό πρωτάθλημα, όχι ένα πρωτάθλημα για τουρίστες. Αυτοί που έχουν να παίξουν ρόλο στο ποδόσφαιρό μας, κάποια στιγμή θα πρέπει να βάλουν κάτω όλες αυτές τις συνεντεύξεις που δίνουν παίκτες που φεύγουν για το εξωτερικό. Να δουν ομάδες της Ευρώπης και να αλλάξουν τα πράγματα και στην Κύπρο. Εκτός και αν προτιμούν να παραμείνουμε μόνιμα ένας τουριστικός προορισμός.