Τουλάχιστον να πάρουν το μήνυμα οι ομοσπονδίες μας

Όλες οι αθλητικές ομοσπονδίες και ιδιαίτερα η ΚΟΠ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυστηρές με τις εξετάσεις πρόληψης και με την ιατρική φροντίδα και την παροχή πρώτων βοηθειών σε αθλητές κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Στην περίπτωση του Έρικσεν είδαμε ότι η άμεση παροχή πρώτων βοηθειών και ιατρικής φροντίδας απέτρεψε το μοιραίο. Μια μεγάλη τραγωδία αποφεύχθηκε.

Στην Κύπρο κατά καιρούς έγιναν μεγάλες προσπάθειες από διάφορες πλευρές και ιδιαίτερα από τον Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών και την Αθλητιατρική Εταιρεία ώστε σε όλα τα γήπεδα κατά τη διάρκεια των αγώνων να υπάρχουν γιατρός και ασθενοφόρο, ενώ σε πολλά γήπεδα υπάρχουν πλέον πλήρως επανδρωμένα ιατρεία ώστε να χρησιμοποιηθούν σε καρδιακά ή άλλα περιστατικά.

Βλέποντας ότι ο Έρικσεν έζησε γιατί ένας συμπαίκτης του είχε και την ψυχραιμία και τη γνώση να δράσει αμέσως, σήμερα θα καλέσουμε τον ΠΑΣΠ να οργανώσει ξανά μαθήματα πρώτων βοηθειών, στα οποία θα συμμετέχουν, αναγκαστικά, όλοι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, Κύπριοι και ξένοι.

Περιστατικά όπως αυτά του Έρικσεν είχαμε κατά καιρούς στην Κύπρο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την τραγική στιγμή, όταν στις αρχές της δημοσιογραφικής μου καριέρας με έστειλε ο αρχισυντάκτης μου στο παλιό γενικό νοσοκομείο για να καλύψω τη λιποθυμία νεαρού ποδοσφαιριστή. Τελικά δεν ήταν απλή λιποθυμία, ήταν θάνατος ενός νέου παιδιού, γνωστού μου, που είχαμε πάνω-κάτω την ίδια ηλικία.

Από τότε το ψάχνω πολύ το θέμα και δεν σταματώ ποτέ να ζητώ από τους αρμόδιους φορείς να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε θέματα που αγγίζουν τη ζωή των αθλητών…