Τουλάχιστον έξι «νέοι» για βασικοί

Αλλαγμένη κατά 6/11 ή και 7/11, σε σύγκριση με το περσινό ρόστερ, αναμένεται να παρουσιαστεί στο νέο πρωτάθλημα η ΑΕΚ του Νταβίντ Καταλά, εφόσον βέβαια της «βγουν» οι πλείστες καλοκαιρινές μεταγραφές που έγιναν για ενίσχυση της ομάδας.

Παρόλο που στο ποδόσφαιρο τίποτε δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο και ο καθρέφτης των ποδοσφαιριστών είναι πάντοτε το γήπεδο, η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως η φετινή ΑΕΚ θα έχει πολλά νέα πρόσωπα στο βασικό της σχήμα και θα είναι αλλαγμένη σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με την περσινή ομάδα, η οποία απέτυχε να υλοποιήσει τους υψηλούς στόχους που είχε θέσει η διοίκηση.

Θεωρητικά πάντοτε, ο πολύπειρος Μαρτίνεθ θα λογίζεται βασικός κάτω από τα γκολπόστ και ο «γίγαντας» Μιλίσεβιτς στο κέντρο της άμυνας. Από την απόδοση των δύο υπό αναφορά ποδοσφαιριστών εκτιμάται ότι θα εξαρτηθούν πάρα πολλά σε σχέση με την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Νέο πρόσωπο θα υπάρχει και στο αριστερό άκρο της οπισθοφυλακής, είτε με τον Α. Γκαρθία είτε με τον Εγγλέζου.

Η λειτουργία της μεσαίας γραμμής θεωρείται καταλυτικής σημασίας για την απόδοση κάθε ομάδας. Στην ΑΕΚ στηρίζουν πολλά στον νεοαποκτηθέντα Πορτογάλο Λουίς Γκουστάβο Λέντες, ο οποίος προορίζεται για βασικός κεντρικός μέσος. Σύμφωνα με τις συστάσεις που συνοδεύουν τον 28χρονο ποδοσφαιριστή, είναι ικανός όχι μόνο στα ανασταλτικά του καθήκοντα, αλλά μπορεί να κουβαλήσει και να δώσει σωστά την μπάλα καθώς και να πιέσει ψηλά τον αντίπαλο. Και ο Λέντες θεωρείται ένας από τους παίκτες-κλειδιά για την ΑΕΚ του Καταλά.

Για βασικοί προορίζονται, επίσης, οι πρώην Ομονοιάτες Τιάγκο και Ντάρμπισαϊαρ, δύο ποδοσφαιριστές που έχουν στο πετσί τους τον πρωταθλητισμό, οι οποίοι με τις εμπειρίες που κουβαλούν όλα αυτά τα χρόνια πιστεύεται ότι θα βοηθήσουν ουσιαστικά. Ο πρώτος αγωνιζόμενος στα φτερά της επίθεσης, παρόλο που μπορεί να παίξει και στον άξονα ως επιτελικός μέσος, και ο δεύτερος στην κορυφή της επίθεσης.

Βέβαια, ουδείς μπορεί να αποκλείσει και κάποια έκπληξη στην ενδεκάδα, αφού όλοι οι ποδοσφαιριστές θα πάρουν τις ευκαιρίες τους για να αποδείξουν ότι αξίζουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους. Και ας μην ξεχνάμε πως στην ΑΕΚ εκκρεμεί ακόμα η απόκτηση ενός περιφερειακού επιθετικού, ο οποίος προορίζεται για βασικός.