Τορναρίτης: «Πόσα δίνει η Cyta στην ΚΟΠ και ποιος κάνει τη μοιρασιά;»

Έντονος ήταν στις δηλώσεις που παραχώρησε στον Super Sport (104.0) ο διοικητικός ηγέτης των μαυροπρασίνων, Χριστόφορος Τορναρίτης, ο οποίος στάθηκε στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα και ξεκαθάρισε ότι θέλει να μάθει το ποσό που δίνει η Cyta στην ΚΟΠ και ποιος κάνει τη μοιρασιά.

Για την μέχρι στιγμής πορεία του Ολυμπιακού, νιώθετε ότι έπρεπε να έχετε περισσότερους βαθμούς;: «Είναι αλήθεια ότι έπρεπε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Παίξαμε φανταστικό ποδόσφαιρο με τον Απόλλωνα και δεν πήραμε βαθμό. Είμαστε πρωταθλητές εντυπώσεων και πρωταθλητές VAR. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, κάποιες κακές στιγμές, κάποια ανθρώπινα λάθη μας έφεραν εδώ. Δεν τα παρατάμε και ούτε θα τα παρατήσουμε. Μας λείπει η νοοτροπία του πρωταθλητή και πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό. Είναι δουλειά μου για να κάτσω να το περάσω στους ποδοσφαιριστές ότι ήρθα στο ποδόσφαιρο για να κερδίζω και να είμαι πρώτος, όχι να κάνω πικνίκ. Για εμένα ο Απόλλωνας και η Ομόνοια παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο και ήμασταν καλύτεροι από τον Απόλλωνα. Ο προϋπολογισμός του Ολυμπιακού είναι όσο ο μισθός δύο παικτών του Απόλλωνα και του ΑΠΟΕΛ και πρέπει να το ακούσουν όλοι οι προέδροι».

Σε αυτή την εικόνα του Ολυμπιακού παίζει ρόλο και η παρουσία του Γιάννη Πετράκη: «Μίλησα επανειλημμένα για τον κ. Πετράκη, δεν είναι μόνο καλός προπονητής, είναι και καλός άνθρωπος. Ο φετινός Ολυμπιακός στήθηκε με στόχο να κρατήσουμε καλούς χαρακτήρες. Ο χαρακτήρας του κ. Πετράκη έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο. Στον προγραμματισμό δούλεψε σαν να και ο Ολυμπιακός είναι δική του ομάδα, σαν αν είναι οικογένεια του. Όλα αρχίζουν από το κεφάλι. Οι αποφάσεις των κεφαλιών καθορίζουν και το μέλλον της ομάδας. Στον Ολυμπιακό εγώ είμαι το μοναδικό κεφάλι. Χτίσαμε μια πολύ καλή ομάδα και ο προπονητής πονοκεφαλιάζει για το ποιους θα αφήσει εκτός αποστολής, έχουμε δύο ισάξιες 11άδες».

Για την φάση του πέναλτι που δεν σας δόθηκε: «Δεν θα σταθώ στην χθεσινή διαιτησία. Ο κ. Χριστοδούλου είναι ένα εντιμότατος διαιτητής και θα δεχθούμε τα λάθη των νεαρών διαιτητών. Θα μπορούσε να έδινε το πέναλτι εκεί, άλλες ομάδες παίρνουν αυτά τα πέναλτι για breakfast. Την περασμένη εβδομάδα ο παίκτης της Ανόρθωσης πήρε σπίτι του τον δικό μας παίκτη. Το πιο σοβαρό που συνέβη και δεν μιλώ για την διαιτησία, είναι ότι μια ομάδα που διεκδικεί πρωτάθλημα έπαιζε με τον Ολυμπιακό και έπεφταν συνεχώς κάτω οι παίκτες τους, τους έπιαναν συνεχώς οι κράμπες. Κάθε 5 λεπτά έπεφταν. Πρέπει να σεβόμαστε τον αντίπαλο και να χαιρόμαστε το ποδόσφαιρο. Θα μπορούσε ο διαιτητής αντί 4 λεπτά να έβαζε 14 καθυστερήσεις. Οι διαιτητές δεν βάζουν καθυστερήσεις γενικά. Δεν φταίνε αυτά, θα μπορούσαμε να καθαρίζαμε το παιχνίδι από το ημίχρονο αλλά δεν τα καταφέραμε. Αν η βαθμολογία ήταν όπως έπρεπε να ήταν θα είχαμε τουλάχιστον ακόμα 8 βαθμούς».

Θα σας επηρεάσει όλο αυτό; «Δεν θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε κάποια πράγματα. Με παίρνουν κάποιοι άλλοι πρόεδροι και κλαίνε και θέλουν να συνασπιστούμε. Εγώ θα δώσω κάποιες ευκαιρίες αλλά ως εκεί. Θα βγουν όλα στο φως. Δεν θα με σταματήσει τίποτα. Εγώ δεν μπορώ να διανοηθώ πως ανεχόμαστε κάποιες καταστάσεις. Όλοι κλαίνε και μετά δεν συμβαίνει τίποτα, τα ξεχνάνε όλα. Δεν θα πω περισσότερα γιατί πέρσι πλήρωσα 60 χιλιάδες ευρώ για δηλώσεις».

Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα: «H Cyta δεν μπορεί να αξιολογήσει που πρέπει να δίνει τα λεφτά και σιονώνει ένα ποσό. Η Δόξα που είναι μεγάλη ομάδα παίρνει 600 χιλιάδες και ο Ολυμπιακός 450.000. Εγώ συμφώνησα με τον Οικονομίδη για ένα ποσό για να μείνει στον Ολυμπιακό και πήγε στην Δόξα με περισσότερα. Και λέω πως γίνεται αυτό; Δεν έχω κάτι με τον φίλο μου Κώστα Χριστοδούλου, δεν είναι κάτι προσωπικό. Θέλω να μάθω ποιο είναι το ποσό που πάει από την Cyta στην ΚΟΠ, ποιος κάνει την μοιρασιά και πόσα παίρνει η κάθε ομάδα».