Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Μια χαρά τα πήγε μέχρι τώρα ο ΑΠΟΕΛ με τις πρώτες κινήσεις προγραμματισμού για τη νέα σεζόν, ωστόσο τα δύσκολα τώρα αρχίζουν.

Άλλωστε δεν περίμενε κανείς ότι θα έφευγε ο Μερκής ή ότι θα έμεναν δανεικοί που όχι μόνο δεν απέδωσαν αλλά ταυτόχρονα στοιχίζουν κι έναν σωρό λεφτά… Πολύ σύντομα θα τελειώσει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, και το θέμα Αλωνεύτη και μετά το πράγμα θα αρχίσει να αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στόχος της τεχνικής ηγεσίας και της διοίκησης είναι να δημιουργήσουν μια δυνατή ομάδα που θα προκριθεί στους ομίλους του Europa League και θα πάρει το πρωτάθλημα.

Τα μεγάλα συμβόλαια:

Από τη νέα σεζόν τα μεγάλα συμβόλαια στον ΑΠΟΕΛ θα είναι ελάχιστα και θα δοθούν σε αυτούς που το αξίζουν και σίγουρα όχι σε αυτούς που δεν πρόσφεραν παρά ελάχιστα στην περσινή σεζόν. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι Ντε Βινσέντι, Σάβιτς και Χαλένιους. Εδώ όμως υπάρχει τεράστια δυσκολία όσον αφορά τη μείωση των απολαβών ή την αποδέσμευση. Και οι τρεις παίκτες έχουν «σιδερένια» συμβόλαια και αν δεν επιδείξουν καλή θέληση μπορεί να καθίσουν πάνω σε αυτά και η διοίκηση της εταιρείας ας λέει ό,τι θέλει.

Γιατί όχι Μπέλετς;

Πολλοί φίλοι του ΑΠΟΕΛ διερωτώνται γιατί η ομάδα τους δεν θα διατηρήσει στο ρόστερ της τον Βιντ Μπέλετς που ήταν από τους κορυφαίους παίκτες στη σεζόν των 23 αγωνιστικών; Ο λόγος, φίλοι μου, είναι καθαρά οικονομικός και όχι αγωνιστικός. Το συμβόλαιό του ανέρχεται στις 600.000 ευρώ τον χρόνο και τα διέθεταν από μισά ο ΑΠΟΕΛ και η Σαμπντόρια.

Αυτά τα ποσά πλέον δεν συζητιούνται καθώς οι γαλαζοκίτρινοι για να κρατήσουν τον Μπέλετς θα έπρεπε να τον αγοράσουν, οπότε αντιλαμβάνεστε πόσα θα στοίχιζε. Αντίθετα, με 150 μέχρι 200 χιλιάδες στον ΑΠΟΕΛ υπολογίζουν ότι μπορούν να βρουν τερματοφύλακα καλύτερο και από τον Μπέλετς και από τον Βάτερμαν.

Πάντως, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο ΑΠΟΕΛ πάει φέτος για μια ντουζίνα μεταγραφές, ίσως και για περισσότερες, ώστε να αντικατασταθούν όλοι οι παίκτες που θα αποχωρήσουν. Μεγάλη υπόθεση ο φετινός προγραμματισμός στον ΑΠΟΕΛ, με τον Πρόδρομο Πετρίδη και τον Μαρίνο Ουζουνίδη να έχουν να αποδείξουν πολλά. Τέλος, να σημειώσουμε πως η ομάδα ανακοίνωσε τον δανεισμό του Ράφαελ Σάντος, την πρώτη κίνηση για τη νέα σεζόν από την αγορά του εξωτερικού.