Τον έλεγαν Νεόφυτο, όχι Σίλβα!

Όσο και αν προσπάθησα δεν μπορώ να καταλάβω ορισμένες από τις μεταγραφικές κινήσεις που κάνουν το καλοκαίρι οι ομάδες μας. Θα μείνω μόνο σε μία από τις πολλές περιπτώσεις του ΑΠΟΕΛ, της ομάδας της οποίας έχω την ευθύνη του ρεπορτάζ εδώ και 35 χρόνια.

Στον ΑΠΟΕΛ, που λέτε, δεν είναι λίγες οι φορές που θυσιάστηκαν Κύπριοι παίκτες για να έρθουν ξένοι αμφιβόλου αξίας. Ξένοι οι οποίοι αν ήταν Κύπριοι, θα δυσκολεύονταν να… περάσουν έξω από τον Αρχάγγελο!

Πάμε τώρα και στην περίπτωση των τερματοφυλάκων της φετινής σεζόν. Ο ΑΠΟΕΛ αγόρασε τον Ουζόχο για να τον κάνει καλά και να καλύψει τη γαλαζοκίτρινη εστία από τα μέσα της σεζόν και μετά. Για την Ευρώπη και ένα μεγάλο διάστημα του πρωταθλήματος έπρεπε να βρει έναν δεύτερο τερματοφύλακα, πλην του νεαρού Πρινιωτάκη, για να καλύψει με επιτυχία τη θέση.

Θυμάμαι τότε που εξέφρασα τη σιγουριά ότι ο δεύτερος τερματοφύλακας θα ήταν ο Νεόφυτος Μιχαήλ, που ήταν δικός του και αγωνιζόταν ως δανεικός στην Ελλάδα. Ξαφνικά, όμως, μας προέκυψε έκπληξη. Ο άγνωστος και μόνιμος στον πάγκο κάποιας πορτογαλικής ομάδας, Μιγκέλ Σίλβα, αγοράστηκε (!) για να καλύψει τη θέση.

Για κάποιους ο Μιχαήλ δεν έκανε και γι’ αυτό δόθηκε στον Ολυμπιακό! Βάζω πολλά θαυμαστικά στο τέλος των προτάσεών μου, γιατί ομολογώ ότι ακόμα δεν κατάλαβα το πώς και γιατί ο Σίλβα κρίθηκε ικανός για να παίξει στον ΑΠΟΕΛ και ο Μιχαήλ όχι…