Το ξέκοψε για τα… blacklist των ομάδων!

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που προέκυψαν από τη γενική συνέλευση της ΚΟΠ είναι το γεγονός πως ο Γιώργος Κούμας… ξέκοψε τους «αποκλεισμούς» διαιτητών από συγκεκριμένες ομάδες.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ τόνισε πως όλοι οι ρεφ θα ορίζονται σε αγώνες όλων των ομάδων αφήνοντας να νοηθεί ότι δεν θα λαμβάνονται υπόψη τα παράπονα που θα εκφράζονται και οι «μαύρες λίστες» που έχουν κάποιες ομάδες με ανεπιθύμητους γι’ αυτές διαιτητές.

Πρόκειται για θέμα που απασχόλησε ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα με την αντικατάσταση των διαιτητών σε δύο φιλικά. Συγκεκριμένα στο Ανόρθωση-Απόλλων αντικαταστάθηκε ο Βασίλης Δημητρίου (από τον Νικόλα Νεοκλέους) και στο Εθνικός-Ομόνοια ο Γιώργος Νικολάου (από τον Κωνσταντίνο Φελλά).

Στην ΚΟΠ θέλουν να προλάβουν καταστάσεις καθώς το τελευταίο που θα ήθελαν είναι να δώσουν «σχοινί» στις ομάδες και να φτάσουν να αισθάνονται πως δικαιούται η κάθε μία να 1-2 διαιτητές σε μαύρη λίστα, κάτι που θα περιόριζε τις επιλογές για τους ορισμούς.

Φυσικά ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο θα τηρήσει το πιο πάνω η ομοσπονδία αφού δεν αποκλείεται σε περίπτωση νέων μεγάλων λαθών από συγκεκριμένους διαιτητές να υπάρξουν εκ νέου ισχυρές αντιδράσεις και πιέσεις.

Δείτε επίσης: 

Ομιλία Κούμα: «Νιώθω ήσυχος με τη συνείδησή μου παρά τις προσβολές»

Κούμας για VAR, διατησία και ξένους: «Δεν μπορώ να κλείνω τα μάτια…»