Τι θα χάσει η Ανόρθωση αν αποχωρήσει ο Τιμούρ

Το ξεχωριστό «όπλο» του Γεωργιανού τεχνικού

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως οι τέσσερις Γεωργιανοί ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης έπαιξαν όλοι τους καταλυτικό ρόλο στην πρωταγωνιστική πορεία που είχε η «Κυρία» στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος αλλά και στο οδοιπορικό της μέχρι τον τελικό του κυπέλλου.

Και δεν είναι τυχαίο που τρεις εξ αυτών, οι Λόρια, Οκριασβίλι και Κβιλιτάια, ψηφίστηκαν (όπως και οι Κορέια, Κ. Αρτυματάς) από τους αντιπάλους τους στους 44 κορυφαίους του πρωταθλήματος που είναι υποψήφιοι για την κορυφαία και τη δεύτερη καλύτερη ενδεκάδα της σεζόν. Μάλιστα, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει πως ο τέταρτος της «παρέας», Νταουσβίλι, αδικείται που δεν βρίσκεται στη λίστα, καθώς ενδεχομένως να του άξιζε περισσότερο σε σχέση π.χ. με τον Κορέια ο οποίος άργησε αρκετά να… πάρει μπρος.

Είναι λοιπόν αδιαμφισβήτητο ότι χωρίς το «καρέ» των Γεωργιανών η Ανόρθωση θα ήταν ένα σκαλί πιο κάτω, αν όχι περισσότερα. Κι αυτό πιστώνεται στον Τιμούρ Κετσπάγια, καθώς θεωρείται δεδομένο πως οι πλείστοι εξ αυτών δεν θα έρχονταν στην ομάδα της Αμμοχώστου αν δεν ήταν στον πάγκο ο συμπατριώτης τους προπονητής, ο οποίος έχει ένα ξεχωριστό… όπλο που οι κυανόλευκοι θα χάσουν σε περίπτωση αποχώρησής του.

Γιατί σαφώς και ο κάθε προπονητής έχει τις δικές του διασυνδέσεις και γνωριμίες και μπορεί να πείσει παίκτες να τον ακολουθήσουν στην ομάδα του, όμως η περίπτωση του Γεωργιανού κόουτς είναι διαφορετική: η προσωπικότητα του Κετσπάγια, το τι σημαίνει για το ποδόσφαιρο της Γεωργίας και η εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι συμπατριώτες του ποδοσφαιριστές είναι στοιχεία που μπορούν να ωθήσουν κάποιους από τους κορυφαίους Γεωργιανούς παίκτες, που υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα ενδιαφέρονταν, να «μετακομίσουν» στην Κύπρο για χάρη του.

Καταφέρνοντας λοιπόν η Ανόρθωση να ανανεώσει το συμβόλαιο του προπονητή της, θα διατηρήσει και το πιο πάνω… όπλο στη φαρέτρα της, καθώς αναμένεται πως ο Κετσπάγια θα συνεχίσει να «μπολιάζει» την ομάδα με Γεωργιανούς παίκτες από το πάνω ράφι.

Παρότι ο Οκριασβίλι (είναι αρνητικός καθώς θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω) και ο Κβιλιτάια (όλα δείχνουν πως η Γάνδη θα επιχειρήσει να τον πουλήσει με ποσό απαγορευτικό για την Ανόρθωση) δεν αναμένεται να είναι στο ρόστερ της νέας σεζόν, πολύ δύσκολα δεν θα αποκτήσουν οι Λόρια και Νταουσβίλι νέους… συμπατριώτες συμπαίκτες, νοουμένου ότι ο Κετσπάγια θα είναι και την επόμενη χρονιά προπονητής της Ανόρθωσης.