Το βασικό πρόβλημα είναι η νοοτροπία μας

Μετά τις εκλογές της ΚΟΕ γίνεται πάλι λόγος για απουσία των γυναικών από τις υποψηφιότητες. Και πάμε στο… «η κότα γέννησε το αβγό ή το αβγό την κότα;».

Οι γυναίκες δεν εμπλέκονται στον αθλητισμό ή τις σνομπάρουν οι άντρες; Δεν τις σηκώνει το κλίμα και προτιμούν να μην ασχοληθούν; Δεν έχω απάντηση, αλλά ως γυναίκα είμαι πάνω από 20 χρόνια σε ένα επάγγελμα άκρως ανδροκρατούμενο.

Βλέπω, ναι, οι γυναίκες αντιμετωπίζονται αρχικά με υποτίμηση, μετά με δυσπιστία. Αν αποδείξουν ότι αξίζουν, είναι συνήθως ο αδύναμος κρίκος. Είναι πιο πιθανό να απολυθούν και λιγότερο πιθανό να επιβραβευθούν με μία αύξηση. Ας είμαστε ειλικρινείς. Στην κυπριακή κοινωνία υπάρχουν στερεότυπα, κατάλοιπα άλλων εποχών, διαχωρισμός των φύλων και ρατσισμός προς το «αδύναμο».

Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα. Η νοοτροπία μας…

Προηγούμενο άρθροΙστορικό ρεκόρ από Σέρχιο Ράμος
Επόμενο άρθροΜε τη συνταγή των εκτός έδρας
ΑΝΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥ ΒΕΝΤΟΥΡΗ
Γεννήθηκε στο Μαρώνι της επαρχίας Λάρνακας. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Frederick και άρχισε την επαγγελματική της πορεία το 2000 από το ραδιοφωνικό σταθμό «Άστρα 92.8». Εργάστηκε στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΡΙΚ, LTV και Plus Tv. Στον έντυπο Τύπο είχε συνεργασίες με το αθλητικό περιοδικό «Shoot & Goal», την εβδομαδιαία εφημερίδα Mega Sport κ.ά. Από τον Αύγουστο του 2004 ανήκει στο μόνιμο δυναμικό του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας «Πολίτης». Σχεδόν 16 χρόνια αφού το σημαντικότερο της κριτήριο σε μια δουλειά, είναι το καλό κλίμα. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Λάρνακα, είναι παντρεμένη και έχει δυο παιδιά.