Το θέμα που απασχολεί και… αγχώνει τις ομάδες

Η παρουσία κόσμου στα γήπεδα έστω και σε ένα ποσοστό που θα κυμαίνεται στο 1/3 της χωρητικότητας είναι ένα θέμα που απασχολεί και… αγχώνει τις ομάδες, οι οποίες δεν θέλουν με τίποτα να δεχθούν κι άλλο οικονομικό χτύπημα. Ήδη ο κορωνοϊός τους προκάλεσε αρκετά και με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας ευελπιστούν πως τα γήπεδα θα ανοίξουν έστω και για μία μερίδα κόσμου.

Η επιστημονική ομάδα που εξουσιοδότησε η ΚΟΠ έχει ήδη δώσει τις προτάσεις της και όλοι κρέμονται από τα χείλη της υγειονομικής ομάδας της κυβέρνησης για το κατά πόσο αυτό το ποσοστό θα εγκριθεί.

Οι σύλλογοι θέλουν και ελπίζουν μέσα σε αυτή την εβδομάδα να έχουν τις απαντήσεις ώστε να βάλουν μπροστά τα εισιτήρια διαρκείας. Άλλωστε είναι ένας οικονομικός πόρος πολύ σημαντικός αυτή την περίοδο που θεωρείται «νεκρή» και καταλαμβάνει και ένα σημαντικό κομμάτι του ετήσιου προϋπολογισμού.

Η ομοσπονδία αφουγκράζεται τις ανησυχίες των σωματείων και προσπαθεί και αυτή με κάθε τρόπο να πείσει τους αρμοδίους να κάνουν αποδεκτή την παρουσία φιλάθλων. Δεν αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα να έχουμε εξελίξεις. Να σημειωθεί πως σε λίγες μέρες θα αρχίσουν και τα φιλικά παιχνίδια, κάποια εκ των οποίων μεταξύ μεγάλων ομάδων του νησιού και ως εκ τούτου οι ομάδες θέλουν να γνωρίζουν για να ξέρουν πώς θα κινηθούν. Κακά τα ψέματα, μέσω αυτών των φιλικών θα μπορούν να βάλουν κάποια χρήματα στα ταμεία τους.