Το θέλουν και το πιστεύουν – Τα φαβορί για τις δύο ανοιχτές θέσεις

Η Αραράτ Αρμενίας δεν ήταν και η πιο επιθυμητή αντίπαλος για την Ομόνοια και μάλιστα εκτός έδρας, ειδικά με τη φετινή ιδιομορφία της διεξαγωγής των αγώνων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Εντούτοις στο πράσινο στρατόπεδο είναι διάχυτες η πίστη και η θέληση για την πρόκριση στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Χένινγκ Μπεργκ και οι συνεργάτες του από την Κυριακή που έγινε η κλήρωση έχουν «χτενίσει» την Αραράτ και ελπίζουν πως οι παίκτες της ομάδας θα παρουσιαστούν διαβασμένοι για να επιτύχουν τον στόχο τους.

Όλοι πιστεύουν πως η επιστροφή της Ομόνοιας μετά από τρία χρόνια και δέκα από την τελευταία φορά που έπαιξε στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα συνδυαστεί με νίκη-πρόκριση που θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη. Κυρίως όμως θα διατηρήσει ζωντανά τα όνειρα για είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

H μετάβαση της ομάδας στην Αρμενία θα γίνει την Τρίτη για την αναμέτρηση της Τετάρτης (18:00) και θα εφαρμοστούν τα αυστηρά πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό. Η κυβέρνηση της Αρμενίας επέτρεψε χωρίς περιορισμούς την είσοδο της ναυλωμένης πτήσης, ενώ η κυπριακή κυβέρνηση διαβεβαίωσε γραπτώς πως δεν θα εξαναγκαστεί σε αυτοπεριορισμό η αποστολή της Ομόνοιας. Με αυτά τα δεδομένα η UEFA αποφάσισε πως το παιχνίδι θα γίνει κανονικά στην Αρμενία. Μαζί με την αποστολή θα ταξιδέψει και ο πρόεδρος Σταύρος Παπασταύρου.

Με Κακουλλή και Χούμποτσαν;

Ο Χένινγκ Μπεργκ έδειξε στο τελευταίο φιλικό με τη Δόξα κατά μεγάλο ποσοστό τις προθέσεις του. Το μόνο ερωτηματικό που υπάρχει έχει να κάνει με την επίθεση εκεί όπου οι Ντούρις και Κακουλλής κοντράρονται για τη θέση.

Ο νεαρός επιθετικός πάντως, έχει περισσότερες πιθανότητες καθώς είναι περισσότερο καιρό στην ομάδα, έχει ενθουσιασμό και αυτά τα δύο στοιχεία ίσως υπερισχύσουν της εμπειρίας.

Από εκεί και πέρα, ο Χάρης Μαυρίας κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει και οι πιθανότητες είναι με το μέρος του. Το πιθανότερο όμως είναι πως στο δεξί άκρο της άμυνας θα δούμε τον Τόμας Χούμποτσαν.

Δείτε επίσης:

Ισόπαλη χωρίς γκολ πριν την Ομόνοια η Αραράτ – ΒΙΝΤΕΟ

Μεταγραφικοί γρίφοι