Το σερί με την Ομόνοια, το σύστημα και η πρώτη φορά για τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ απερίσπαστος προετοιμάζεται στον Αρχάγγελο για το μεγάλο ντέρμπι της Δευτέρας με την Ομόνοια, έχοντας ως μοναδικό στόχο να συνεχίσει το αήττητο σερί του με τους πράσινους που κρατά εδώ και επτά συνεχόμενα χρόνια!

Είναι ένα μεγάλο διάστημα, το μεγαλύτερο για το συγκεκριμένο ντέρμπι που συζητείται πολύ, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό από ανθρώπους του ποδοσφαίρου που έχουν ως ένα από τα αντικείμενα μελέτης τους την ψυχολογία των ντέρμπι…

Ίδιο σύστημα

Το είπαμε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ότι κανένας δεν μπορεί να υπολογίσει την ενδεκάδα με τους πέντε παίκτες που είναι έτοιμοι να επιστρέψουν (Ενσούε, Γουίλερ, Ανουάρ, Ζόρζε, Εντονγκαλά). Ο Ζόρζε παρουσιάζει πρόβλημα γαστρεντερίτιδας, όμως επειδή το παιχνίδι διεξάγεται Δευτέρα, εκτός απροόπτου προλαβαίνει. Όλοι μπορούν να υπολογίσουν το σύστημα με τους δύο επιθετικούς (Κλωναρίδη, Νούχιου) που δούλεψε άψογα στον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα και δεν πρόκειται να αλλάξει. Ο Κλωναρίδης έχει συμπληρώσει κίτρινες κάρτες, όμως θα αγωνιστεί κατά της Ομόνοιας και θα απουσιάσει από τη 14η αγωνιστική και τον αγώνα με την Καρμιώτισσα στην Πάφο.

Η πρώτη φορά

Πάντως, ίσως είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ ενδιαφέρεται τόσο έντονα για έναν αγώνα του φετινού πρωταθλήματος. Μέχρι τώρα όλοι ήταν απογοητευμένοι και πολύ λίγοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι η έλευση οποιουδήποτε προπονητή μπορούσε να αντιστρέψει το βαρύ κλίμα και να φέρει την πίστη και την ελπίδα για κάτι πολύ καλύτερο στη συνέχεια. Κι όμως, ο Μικ ΜακΚάρθι κατάφερε σε διάστημα τριών εβδομάδων να αλλάξει πολλά πράγματα στον Αρχάγγελο που ήδη φάνηκαν και μέσα στο γήπεδο.

Για το παιχνίδι με την Ομόνοια, την ιδιαιτερότητα του οποίου φρόντισε και έμαθε πολύ καλά ο Ιρλανδός προπονητής, δεν έχει καμία ιδιαίτερη συνταγή. Απλώς αυτήν τη φορά οι παίκτες θα πρέπει να τρέξουν πολύ περισσότερο και από τον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα και να βάλουν πίεση στους αντίπαλους παίκτες και στα 90 λεπτά του αγώνα, ενώ θα πρέπει πάση θυσία να αποφύγουν τα λάθη στην άμυνα.