Το πρόβλημα δεν είναι η αύξηση, αλλά η κοροϊδία…

Όταν στις 15 Μαΐου 2020 η ΚΟΠ ανακοίνωσε την απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος της σεζόν 2019-20, με παράλληλη αύξηση των ομάδων από 12 σε 14, το φιρμάνι της Ομοσπονδίας κατέληγε: «Τα μέλη του ΔΣ δεσμεύτηκαν ότι δεν θα επαναφέρουν εισήγηση για αύξηση των ομάδων στην Α’ Κατηγορία από 12 σε 14 για την ποδοσφαιρική περίοδο 2021-2022».

Πόσο γέλιο έπεσε, τι να λέμε…

Η φαρσοκωμωδία που παίχτηκε με τη διακοπή ολοκληρώθηκε με τον πιο αστείο τρόπο. Ούτε αυτός που το έγραφε, όπως ούτε κανένας άλλος, δεν φαντάζομαι να πίστευε ότι θα κρατούσαν τη δέσμευσή τους τα μέλη του ΔΣ. Γι’ αυτό γελάσαμε… Επειδή κύριοι κάθε φορά αποδεικνύεται ότι είστε ασυνεπείς στις δεσμεύσεις σας.

«Κάτι θα βρουν να τα γυρίσουν…», ήταν μία σκέψη που έγινε τότε και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει… οκτώ μήνες μετά, πάμε για 14 ομάδες και για τη νέα χρονιά.

Μάλιστα, οι υπέρμαχοι της αύξησης παραθέτουν κι ένα σωρό λόγους για τους οποίους θεωρούν φυσιολογική την απαίτησή τους. Και πραγματικά, εγώ πάω πάσο. Αν και είμαι της άποψης ότι με λιγότερες ομάδες είναι πιο ανταγωνιστικό και πιο ποιοτικό το πρωτάθλημα, εντούτοις δεν έχω κανέναν λόγο να μην δεχτώ αυτό που λένε. Έχουν τις απόψεις τους και είναι σεβαστό ότι βλέπουν περισσότερα θετικά στο πρωτάθλημά μας με 14 ομάδες και μιλούν για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν.

Μιας και μιλάμε για ανταγωνισμό, ας κάνουμε μία παρένθεση: Οι πλείστοι από τους πιο πάνω είναι οι ίδιοι που ζητούσαν το 2015 αύξηση των ομάδων με πρόφαση να έχει λιγότερο ανταγωνισμό. «Τα επιχειρήματα που τέθηκαν για αύξηση των ομάδων, αφορούν κυρίως την ανάγκη των μικρομεσαίων σωματείων για λιγότερο ανταγωνισμό στην κάτω ζώνη της κατάταξης, ούτως ώστε να μπορέσουν να μειώσουν τους προϋπολογισμούς τους και να τακτοποιήσουν παλαιές οφειλές», έγραφε η ανακοίνωση της ΚΟΠ. Kλείνει η παρένθεση, όπως και να έχει εμείς μαζί τους, δεν θα σταθούμε εκεί.

Αλλού είναι το κυριότερο πρόβλημα. Γι’ ακόμη μία φορά το θέμα καταντά κοροϊδία. Στα μισά του δρόμου πάλι βρέθηκε η δικαιολογία για να μην τηρηθεί η δέσμευση που οι ίδιοι είχαν δώσει πριν από λίγο καιρό. Πόσο πιο εύκολο θα ήταν αν έβγαιναν ξεκάθαρα και να έλεγαν: «Εμείς αυτό γουστάρουμε, 14, 16, 18 (όσες θέλουν τέλος πάντων…) ομάδες. Τελεία και παύλα».

Ούτε δεσμεύσεις, ούτε τίποτα… Καθαρά και σταράτα, να τελειώνει το θέμα… Σταματήστε να το παίρνετε από εδώ κι από εκεί το ζήτημα…

Τη μια «δεσμευτικό πλάνο εξαετίας», την άλλη «δέσμευση ότι δεν θα επαναφέρουν εισήγηση για αύξηση» και την επόμενη φορά κάποια άλλη δικαιολογία θα βρεθεί (είστε δυνατοί σ’ αυτόν τον τομέα).

Δώστε επιτέλους τέλος… Θέλετε αύξηση; Κάντε την, αλλά τέρμα οι δεσμεύσεις. Τέρμα τα λόγια του αέρα…

Προηγούμενο άρθροΕ, δεν θα σας λυπηθούμε κιόλας…
Επόμενο άρθροΟ Άρης παραμένει «ζεστός» για Αλ Τάμαρι
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΥ
Έκανε… τσικό στην αθλητικογραφία στο Sportive και το 2009 είχε την πρώτη του επαγγελματική σχέση με τον ΠΟΛΙΤΗ, αρχικά ως συνεργάτης. Ακολούθως εργάστηκε σε άλλες εφημερίδες (Καθημερινή) και ιστοσελίδες (24sports, protathlima), ενώ έκανε και αρχισυνταξία στο αθλητικό τμήμα του ΡΕΠΟΡΤΕΡ. Τον Σεπτέμβριο του 2019 αποφάσισε να επιστρέψει, εκεί που έμαθε τα μυστικά του επαγγέλματος, στον ΠΟΛΙΤΗ και την ιστοσελίδα gipedo.politis.com.cy, ως μόνιμος αθλητικός συντάκτης.