Το πόσο αξίζει το ξέρει ο ίδιος

Μπορεί να έχουν περάσει περίπου τρεις εβδομάδες από τότε που η Ανόρθωση ανακοίνωσε την τελευταία της μεταγραφή όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί πως υπάρχει… καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του προγραμματισμού.

Ας μην ξεχνάμε πως οι προσθήκες βασικού κορμού που χρειάζεται η ομάδα της Αμμοχώστου είναι όλες κι όλες πέντε και οι τρεις εξ αυτών έχουν ήδη ντυθεί στα κυανόλευκα και προπονούνται με την ομάδα. Υπενθυμίζουμε πως οι Κορέια (19/6), Ελουντού (20/6) και Αμπαρτζουμιάν (21/6) ανακοινώθηκαν σε τρεις διαδοχικές μέρες κι ενώ οι πρώτοι δύο ήταν «κλειστοί» καιρό πριν.

Οι εκκρεμότητες του Τιμούρ Κετσπάγια είναι γνωστές και πρόκειται για δύο μέσους, ένα εξαρο-οκτάρι κι ένα δεκάρι, που θα είναι ουσιαστικά οι αντικαταστάτες των Βασιλακάκη-Ράγιος. Γνωστό είναι επίσης πως για τη θέση του αμυντικού χαφ ο Γεωργιανός κόουτς έχει βάλει στο μάτι τον Βόσνιο Γιάσμιν Στσουκ της Ερζούρουμ και γι’ αυτήν του επιτελικού μέσου τον Πορτογάλο Πεδρίνιο της Πάσος Φερέιρα.

Αμφότεροι οι παίκτες έχουν ακόμη υποχρεώσεις με τις ομάδες τους και στην Ανόρθωση κάνουν υπομονή. H Ερζούρουμ του Στσουκ δίνει το τελευταίο της παιχνίδι πρωταθλήματος στις 19/7 κι αν δεν πάρει την απευθείας άνοδο (απαραίτητη προϋπόθεση για να ελπίζει η «Κυρία» στη μεταγραφή) θα παίξει ακολούθως σε μπαράζ (όλα τα δεδομένα της υπόθεσης εδώ), ενώ η Πάσος του Πεδρίνιο ολοκληρώνει τη σεζόν στις 26/7. Φυσικά και να τελειώσουν τις υποχρεώσεις τους οι δύο παίκτες δεν σημαίνει πως θα φορέσουν τον φοίνικα στο στήθος, αφού ειδικά η περίπτωση του Βόσνιου είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολη.

Ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις προκύπτει το ερωτηματικό κατά πόσο είναι σοφό για μια ομάδα να περιμένει καιρό συγκεκριμένους παίκτες ή αν είναι πιο «ορθολογικό» να προχωρήσει με άλλους υποψηφίους. Σωστό και λάθος δεν υπάρχει καθώς την απάντηση μπορεί να τη δώσει μόνο ο προπονητής.

Το πόσο διάστημα αξίζει να περιμένει π.χ. για τον Στσουκ ο Κετσπάγια μόνο ο ίδιος το ξέρει, αναλόγως με το πόσο πολύ θέλει τον συγκεκριμένο παίκτη και το πόσες πιθανότητες θεωρεί πως υπάρχουν να «κλείσει» νωρίτερα κάποιον που ο ίδιος να θεωρεί τουλάχιστον ισάξιό του.

Το ότι ο Γεωργιανός κόουτς θα ήθελε να έχει ήδη στις προπονήσεις τους δύο μέσους είναι αυτονόητο, όμως το ίδιο αυτονόητο είναι και πως προτιμά να κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές για τις δύο θέσεις κι ας χάσουν μέρος της προετοιμασίας, παρά να ΄παιρνε όποιους κι όποιους με σκοπό να τους έχει απ’ το ξεκίνημα.

Πάντως, απ’ την άλλη, η λογική λέει πως δεν μπορεί το θέμα να τραβήξει μέχρι π.χ. τα μέσα Αυγούστου, αφού ναι μεν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις αργούν (17/9) όμως το πρωτάθλημα αρχίζει νωρίτερα (22-23/8) και πρόκειται για παίκτες που προορίζονται για βασικοί.