Το πλεονέκτημα της Μπότεφ απέναντι στον ΑΠΟΕΛ

Κρύβουν «παγίδες» για τον ΑΠΟΕΛ τα παιχνίδια με την Μπότεφ για τον β’ προκριματικό του Conference League. Είναι αυτονόητο πως οι γαλαζοκίτρινοι είναι φαβορί, αλλά θα πρέπει να παρουσιαστούν με πάσα σοβαρότητα απέναντι στην ομάδα του Πλόβντιφ ώστε να πάρουν το ζητούμενο και να κρατήσουν ζωντανό τον στόχο για επιστροφή σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Πέραν του ότι η κλήρωση δεν χαμογέλασε στον ΑΠΟΕΛ, καθώς υπήρχαν σαφώς πιο αδύναμες ομάδες (από Μάλτα, Ισλανδία, Φαρόε κ.ο.κ), η Μπότεφ θα έχει κι ένα πλεονέκτημα απέναντι στην κυπριακή ομάδα. Αναφερόμαστε σε αυτό της ετοιμότητας.

Η βουλγαρική ομάδα ξεκινά τις επίσημες υποχρεώσεις της σχεδόν δύο βδομάδες νωρίτερα και σύμφωνα με το πρόγραμμα των πρώτων αγωνιστικών που ανακοινώθηκε σήμερα, στις 8 Ιουλίου θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι για το πρωτάθλημα, υποδέχοντας τη Χεμπέρ. Στις 15 Ιουλίου, πέντε μέρες πριν από την πρώτη μάχη με τον ΑΠΟΕΛ, θα παίξει εκτός έδρας με την Μπότεφ Βράτσα, ενώ ενδιάμεσα των αγώνων με τους γαλαζοκίτρινους (23/7) θα φιλοξενήσει την Άρντα.

Οι δύο αγώνες που θα δώσει πριν τα ματς με τους γαλαζοκίτρινους, ναι μεν δεν είναι πολλοί, όμως σε αυτό το σημείο της σεζόν μπορούν να αποδειχθούν σημαντικοί. Είναι, όπως και να το κάνουμε, διαφορετικό να παίζεις ευρωπαϊκό και να ‘ναι το πρώτο ματς της χρονιάς και διαφορετικό να είναι το τρίτο.

Σε κάθε περίπτωση, στον ΑΠΟΕΛ οφείλουν να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για τους αγώνες που θα γίνουν στις 20 και 28 Ιουλίου (πρώτος στη Σόφια, επαναληπτικός στο ΓΣΠ) ώστε να μην πέσουν στην… παγίδα που θα του στήσουν οι Βούλγαροι και να πάρει την πρόκριση για τον γ’ γύρο.