Το πλάνο της Νέας Σαλαμίνας για τη μεγάλη απόδραση

Μία από τις επιδιώξεις του προπονητή της Νέας Σαλαμίνας Σάββα Πουρσαϊτίδη στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Απόλλωνα είναι να δημιουργήσει… ασφυκτικό κλοιό μπροστά από την εστία του Τάσσου Κίσσα και να κάνει δύσκολη τη ζωή των κυανολεύκων. Μπορεί μέχρι τώρα ο Απόλλωνας να μην διακρίνεται για την αποτελεσματικότητά του, αλλά ο Ελλαδίτης προπονητής γνωρίζει πόση πολλή ποιότητα έχει η ομάδα της Λεμεσού μεσοεπιθετικά και πόσες πολλές ευκαιρίες δημιουργεί σε κάθε αγώνα.

Για παράδειγμα, στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις με ΑΠΟΕΛ και Δόξα, παρότι ο Απόλλωνας πέτυχε από ένα γκολ, δημιούργησε αρκετούς πονοκεφάλους στους αντίπαλους αμυντικούς. Το πλάνο του Πουρσαΐτίδη στον τελευταίο αγώνα με την ΑΕΚ λειτούργησε άψογα, αφού εκμηδένισε τους κινδύνους μπροστά από την εστία του Κίσσα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Η Νέα Σαλαμίνα έψαχνε την κατάλληλη ευκαιρία και τη βρήκε για να προηγηθεί στο σκορ.

Κάτι παρόμοιο θα επιχειρήσουν να κάνουν οι ερυθρόλευκοι και στην επόμενη δύσκολη αποστολή απέναντι σε μία ομάδα που καίγεται για τη νίκη. Το ότι η Νέα Σαλαμίνα θα προσέξει πρωτίστως τα νώτα της, δεν σημαίνει φυσικά ότι θα περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Ωστόσο, επειδή γνωρίζει ο Πουρσαϊτίδης ότι το πιο πιθανό η ομάδα που θα κρατάει την μπάλα την περισσότερη ώρα και θα επιτίθεται θα είναι ο Απόλλωνας, θέλει να λειτουργήσει άψογα το πλάνο των αντεπιθέσεων.

Ανάμεσα σε άλλα ζητάει από τους παίκτες του μόλις γίνονται κάτοχοι της μπάλας να λειτουργούν με ταχύτητα, οξυδέρκεια και αποτελεσματικότητα. Ο Πουρσαϊτίδης δεν αναμένεται να προβεί σε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι από τη στιγμή που είναι ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας του. Από τον αγώνα του Τσιρείου θα απουσιάσει ο Μαριάνοβιτς που συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες.