Το πιο σημαντικό παιχνίδι

Η διάρκεια είναι το μεγάλο στοίχημα που καλείται να κερδίσει η ΑΕΚ μέχρι το τέλος του φετινού πρωταθλήματος. Η νίκη επί της Ανόρθωσης την προηγούμενη αγωνιστική θα έχει ουσιαστική αξία μόνο εάν υπάρξει συνέχεια στις επιτυχίες και σε βάρος της ΑΕΛ αύριο στην «Αρένα». Είναι, ίσως, το πιο σημαντικό παιχνίδι για τους κιτρινοπράσινους (μέχρι το επόμενο), στο οποίο καλούνται να δείξουν χαρακτήρα, αλλά και να αποδείξουν ότι η διαφορά που τους χωρίζει από τις ομάδες που κάνουν φέτος πρωταθλητισμό δεν είναι τόσο μεγάλη όσο παρουσιάζεται στον βαθμολογικό πίνακα.

Η ΑΕΚ είναι στο -18 από τις δύο ομάδες της Λεμεσού, ΑΕΛ και Απόλλωνα, και στο -19 από την πρωτοπόρο Ομόνοια, αποστάσεις που στην ομάδα της Λάρνακας θεωρούν υπερβολικές και ότι δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική αξία των ομάδων. Αυτό, όμως, θα πρέπει να αποδειχθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο καθρέφτης για κάθε ομάδα είναι το γήπεδο. Είναι για πρώτη φορά τα τελευταία 6-7 χρόνια που η ΑΕΚ βρίσκεται τόσο μακριά από τις προνομιούχες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και αυτό ενδεχομένως να αποτελέσει ένα έξτρα κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή, προκειμένου να αποδείξουν ότι φέτος έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους με τα λάθη που έκαναν σε καθοριστικά παιχνίδια.

Η μόνη ελπίδα που απέμεινε για την ΑΕΚ είναι η κατάκτηση της 4ης θέσης, ευχόμενη παράλληλα να κατακτήσει το κύπελλο η ΑΕΛ. Σενάριο ιδανικό για τους Λαρνακείς, προκειμένου να κερδίσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Με τη νίκη επί της Ανόρθωσης έγινε η αρχή. Απαιτείται, όμως, ανάλογη συνέχεια, η οποία θα είναι ακόμα πιο δύσκολη, με τον προσεχή αντίπαλο να έχει τεράστιο κίνητρο, αφού είναι μόλις έναν βαθμό πίσω από την κορυφή.

Ενόψει του αγώνα πολύ δύσκολα θα είναι διαθέσιμος ο Νιλς Σούτερντεν. Στις προπονήσεις επέστρεψε ο Κέβιν Λαφράνς, αλλά δεν είναι στα βασικά πλάνα του Σ. Αυγουστή, ενώ εκτός πλάνου παραμένουν οι Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Γιώργος Ναούμ και Χουάν Τρουγιόλς.