Το πέρσι, το φέτος και η μεγάλη διαφορά

Ο Χένινγκ Μπεργκ αδυνατεί να βρει τι πάει λάθος και έχει ασφαλώς σημαντική ευθύνη

Το τρένο του τίτλου είχε απομακρυνθεί και πέρσι αρκετά. Η Ομόνοια είχε βρεθεί στο -9, όμως κατάφερε και έκοψε πρώτη το νήμα. Φέτος είναι στο -10 από την κορυφή στην οποία βρίσκεται η ΑΕΚ, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο από την ομάδα της Λάρνακας.

Υπάρχει όμως μία διαφορά ανάμεσα στις δύο σεζόν. Έχει να κάνει με την εικόνα της ομάδας. Και η ήττα από την ΠΑΕΕΚ πιστοποίησε ακόμη μία φορά πως φέτος υπάρχουν αδυναμίες για τις οποίες ο Χένινγκ Μπεργκ δεν βρίσκει λύσεις. Και έχει ασφαλώς ευθύνη για αυτό. Τόσο στον καταρτισμό της ενδεκάδας, όσο και στη διαχείρισή του παιχνιδιού και γενικά της μέχρι τώρα πορείας.

Σαφώς φέρουν ευθύνη και οι παίκτες. Εντούτοις, ο Νορβηγός τεχνικός αδυνατεί να βρει το λάθος, με αποτέλεσμα η Ομόνοια σε 16 επίσημα παιχνίδια σε Ευρώπη και Κύπρο να μετρά εννιά ήττες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις νίκες. Εκτός έδρας δεν έχει καταφέρει ακόμη να πάρει… διπλό, ενώ περισσότερο απογοητευτικό είναι το νούμερο στα γκολ που πέτυχε. Μόλις 12, δηλαδή κάτι λιγότερο από ένα ανά παιχνίδι.

Είναι στοιχεία που δείχνουν πως φέτος υπάρχουν προβλήματα και όσο προχωρά η χρονιά, ο προβληματισμός μεγαλώνει. Σαφώς δεν πρέπει να υπάρχει ισοπέδωση των πάντων. Δικαιολογημένα όμως ο κόσμος ανησυχεί γιατί βλέπει κάκιστη εικόνα. Πέρσι, όταν ήρθε η ισοπαλία με τον Ερμή (ήταν το πέμπτο σερί χωρίς νίκη), η εικόνα ήταν πολύ διαφορετική.

Η Ομόνοια έπαιζε μπάλα αλλά ήταν άτυχη. Φέτος, όχι μόνο δεν το πράττει, αλλά δεν κάνει ούτε φάσεις. Ο Γκόμεθ είναι άφαντος οργανωτικά, το ίδιο και ο Τσέποβιτς επιθετικά. Ο Λοΐζου είναι πλέον προβλεπτός, ενώ γενικά οι πλείστοι παίκτες είναι κάτω του μετρίου. Μπορεί να υπάρχουν ακόμη 26 αγώνες, αλλά η βελτίωση πρέπει να έρθει… χθες. Και στο προσεχές παιχνίδι με την Ανόρθωση, ίσως είναι μία καλή ευκαιρία να αποδείξει πως μπορεί. Άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης θα είναι καταδικαστικό.