Το νερό κυλά στο αυλάκι στην ΑΕΚ

Ο Ρόκα ολοκλήρωσε ένα σημαντικό κομμάτι από τον προγραμματισμό της ΑΕΚ

Ένα 20ήμερο μετά το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ΑΕΚ, και ήδη ο Τσάβι Ρόκα με ταχείς ρυθμούς έχει ολοκληρώσει ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς του όσον αφορά τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν. Βέβαια, υπολείπεται ακόμα μπόλικη δουλειά. Ωστόσο, το νερό άρχισε να κυλά στο αυλάκι… Έχει ανακοινωθεί η απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών, του νεαρού Νιγηριανού εξελίξιμου επιθετικού Βίκτορ Ολατούντζι και του 28χρονου Ισπανού αριστερού ακραίου μπακ Άνχελ Γκαρσία, ενώ ανανεώθηκε η συνεργασία με τους Τάντι (για δύο χρόνια), Ακοράν (για έναν χρόνο), Τούμπα και Ναούμ (μέχρι το 2024).

Επίκειται η ανακοίνωση των μεταγραφών Τιάγκο Φερέιρα, Νικόλα Εγγλέζου και Ραφαέλ Ρομό, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα συμβόλαιά τους με τις ομάδες που αγωνίστηκαν κατά τη λήξασα αγωνιστική περίοδο. Παρελθόν από την ΑΕΚ αποτελούν οι Μοϊσόφ, Τολμές, Μολ, Χριστοδούλου, Αντωνιάδης, Ιωάννου, Ναράνχο, Τόρες, Λαφράνς, Σπόλιαριτς και Τόνιο. Ταυτόχρονα, ο Τσάβι Ρόκα είναι σε συζητήσεις και με ορισμένους άλλους ποδοσφαιριστές που δεσμεύονται με συμβόλαια για τη νέα σεζόν αλλά δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας, με στόχο να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή συναινετική λύση για βελούδινο «διαζύγιο». Ως εκ τούτου, οι αποχωρήσεις θα έχουν συνέχεια και τις επόμενες μέρες.

«Χτενίζουν» την αγορά

Όσον αφορά το νέο τεχνικό τιμ της ομάδας, ο προπονητής Νταβίντ Καταλά και ο βοηθός του Έκτορ Γκονζάλες σήκωσαν κι αυτοί μανίκια και σε συνεργασία με τον Τσάβι Ρόκα άρχισαν να «χτενίζουν» την αγορά, προκειμένου να εντοπίσουν τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές που θα ενισχύσουν ουσιαστικά την ομάδα. Η ΑΕΚ χρειάζεται απαραίτητα παίκτες σε όλες τις γραμμές, προκειμένου να παρουσιαστεί ξανά ανταγωνιστική και να κοντράρει στα ίσα τους θεωρητικά μεγάλους του κυπριακού ποδοσφαίρου. Όπως δήλωσε, όμως, ο Τσάβι Ρόκα κατά την τελευταία δημοσιογραφική διάσκεψη, δεν πρόκειται να υπάρξει βιασύνη ως προς τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας.