Το μίσος είναι καταστροφή…

Συμφωνώ 100% με τον κ. Ιωσήφ Φράγκο, νονό του άτυχου Ευρυπίδη που αποκόμισε σοβαρά εγκαύματα έξω από το «Αντ. Παπαδόπουλος» πριν τον αγώνα Ανόρθωσης – Απόλλωνα. Ο κ. Φράγκος έγραψε, ανάμεσα σε άλλα, για όσους δημιούργησαν τα επεισόδια έξω από το γήπεδο: «Μικρά και ασήμαντα ανθρωπάκια που δεν έχουν τίποτε να επιδείξουν. Άθλια εκτρώματα της κοινωνίας. Το πρόβλημα δεν είναι θέμα αστυνόμευσης. Είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού. Σε αυτά έχουμε πιάσει πάτο. Μία νεολαία χωρίς ιδανικά, χωρίς ιδεώδη, χωρίς στόχους, χωρίς προσανατολισμό. Αυτή τη νεολαία εκτρέφουμε, ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας».

Το ότι η πλειοψηφία της νεολαίας μας τράβηξε για άλλους δρόμους είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Το θέμα είναι ποιοι έχουν την ευθύνη γι’ αυτό το κατάντημα; Και δεν μιλούμε, κύριοι, μόνο για το ποδόσφαιρο. Μέσα στο Πάσχα άναψαν λαμπρατζιές για να κάψουν σχολεία! Κι επέμεναν τόσο πολύ που από τη μία η πυροσβεστική έσβηνε τις φωτιές και από την άλλη οι νεολαίοι της άναβαν!

Το πρόβλημα γίνεται πολύ μεγαλύτερο όταν κινούνται πολλοί μαζί (βλέπε οργανωμένους συνδέσμους). Η επιστροφή των οργανωμένων στο ποδόσφαιρο φυσιολογικά θα φέρει κι άλλα επεισόδια, νέα θύματα. Και με αυτό δεν εννοώ ότι όλοι οι οργανωμένοι είναι αλήτες ή ταραξίες. Κάθε άλλο, όμως, μέσα στις εκατοντάδες βρίσκουν την ευκαιρία να παρεισφρήσουν και μερικές δεκάδες που είναι εντελώς εκτός ελέγχου και δυστυχώς, επηρεάζουν τους νεαρούς που αγαπούν παθολογικά την ομάδα τους.

Όσον αφορά την ευθύνη, όλοι την έχουμε φίλοι μου. Οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, η ίδια η πολιτεία της οποίας ο ρόλος δεν είναι αυτός που έπρεπε να ήταν, δηλαδή της πρόληψης των επεισοδίων πριν αυτά ξεκινήσουν…

Φίλοι, το μίσος είναι καταστροφή στο ποδόσφαιρο.