Το μελάνι με Μακάρθι, η κουβέντα με Πρόδρομο και τι θέλει ο Πουρσαϊτίδης

Για την απόλυση Μικ Μακάρθι, τον Σάββα Πουρσαϊτίδη, αλλά και τις πρώτες εντυπώσεις που αποκόμισε από το κυπριακό ποδόσφαιρο αναφέρθηκε σε συνέντευξή του σε ιρλανδικό Μέσο ο Τζακ Μπερν, ένας από τους παίκτες που εντάχθηκε στον ΑΠΟΕΛ στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Για την απόλυση του Μακάρθι, κατά τη θητεία του οποίου ο ίδιος ήρθε στον ΑΠΟΕΛ: «Δεν μπορούσα να κάνω κάτι, το μελάνι είχε ήδη στεγνώσει. Προφανώς αγαπώ τον Μικ. Έχω τεράστιο σεβασμό γι’ αυτόν, μου έδωσε το ντεμπούτο μου στην Ιρλανδία και με είχε στην αποστολή σε παιχνίδια. Αλλά και ως άνθρωπο τον έχω πολύ ψηλά τον Μικ. Πήρε ρίσκο φέρνοντας με εδώ».

Για την Κύπρο: «Είναι διαφορετικά εδώ. Είναι διαφορετικό το στυλ ποδοσφαίρου και είναι κάτι που πρέπει να συνηθίσω. Θα είμαι εδώ για 2,5 χρόνια. Απολαμβάνω τον πρώτο μήνα οπότε θα δούμε πώς θα πάει».

Για το ότι η διοίκηση τον βεβαίωσε για το μέλλον του στο ΑΠΟΕΛ μετά την απόλυση Μακάρθι: «Ήξερα τον πρόεδρο εδώ και το συμβούλιο επίσης με ήθελε. Ο νέος προπονητής ήρθε τώρα αλλά μίλησα με τον πρόεδρο προτού έρθω. Είναι καλά, τις πρώτες βδομάδες προσαρμόστηκα στο πρόγραμμα φυσικής κατάστασης μου. Όλα πηγαίνουν καλά μέχρι στιγμής, δεν έχω παράπονο, πραγματικά το απολαμβάνω μέχρι στιγμής».

Για το κυπριακό πρωτάθλημα: «Είναι εντελώς διαφορετικό από το πρωτάθλημα στην Ιρλανδία για να είμαι δίκαιος, είναι εντελώς διαφορετικό από την Αγγλία, τη Σκωτία. Δεν θα το σύγκρινα με την Ολλανδία. Έπαιξα μόνο δύο παιχνίδια μέχρι στιγμής, έπαιξα μισή ώρα την Κυριακή, έπαιξα 20 λεπτά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Θα μου πάρει λίγο χρόνο να το συνηθίσω και να δω πως είναι, αλλά είναι τεχνικό. Θέλουν να παίζουν με την μπάλα κάτω. Ο νέος προπονητής θέλει πραγματικά να παίξει ποδόσφαιρο».

Για το λόγο που επέλεξε τον ΑΠΟΕΛ: «Είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος εδώ, συνήθισαν να κερδίζουν τρόπαια και να είναι στην Ευρώπη κάθε χρόνο. Το πλάνο τους είναι να είναι στην Ευρώπη και αυτός ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που ήρθα εδώ, για να παίξω στην Ευρώπη, και είναι πραγματικά πεινασμένοι να το καταφέρουν. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να είμαι μέλος αυτού. Το πρωτάθλημα έχει κάποιους καλούς παίκτες τους οποίους είχα αντίπαλους, είναι καλοί τεχνικά παίκτες. Έχουν 3 ή 4 πραγματικά καλούς παίκτες σε κάθε ομάδα».