Το… εντάξει σκορ με τον ΑΠΟΕΛ, το «όχι» για Ολυμπιακό και η αντανάκλαση

Ο τεχνικός της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ, μιλάει για τον αυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό, το προηγούμενο απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας και την ανάδειξη του ως προπονητή του μήνα Ιανουαρίου.

Tρίτο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό στη φετινή σεζόν. Πώς το περιμένετε; «Τώρα βρισκόμαστε στα πλέι οφ και όλες οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε θα βρίσκονται στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Θα είναι πάντα δύσκολα παιχνίδια».

Ο Ολυμπιακός δεν είναι από τις ομάδες που θα παλέψει για τον τίτλο ή για την έξοδο στην Ευρώπη. Πιστεύετε ότι το γεγονός αυτό θα παίξει ρόλο; «Όχι, σίγουρα όχι! Θεωρώ ότι είναι πολύ χαρούμενοι που βρίσκονται στην εξάδα. Πιστεύω ότι τους αρέσει η πρόκληση να ανταγωνίζονται τις ομάδες που βρίσκονται στην εξάδα. Θέλουν να δείξουν ότι βελτιώνονται, ότι μπορούν να γίνουν καλύτεροι και το ιδανικό γι’ αυτούς είναι στο μέλλον να βρίσκονται εκεί πιο συχνά»

Τι μπορούμε να κρατήσουμε από τον τελευταίο αγώνα απέναντι στον ΑΠΟΕΛ; «Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα ήταν εντάξει. Ήταν σημαντικό για εμάς να πετύχουμε ένα εκτός έδρας γκολ. Η εμφάνισή μας είχε λίγο τα πάνω και τα κάτω της, αλλά δεν μπορούμε να παίζουμε κάθε φορά απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Δεν είναι εύκολο, σεβόμαστε πολύ τους αντιπάλους μας με βάση τους παίκτες που διαθέτουν και τις εμφανίσεις τους. Γνωρίζουμε πως κάθε παιχνίδι είναι σκληρό, είναι δύσκολο και δεν είμαστε σε θέση να υποτιμήσουμε κάποιον ή να προσεγγίσουμε κάποιο παιχνίδι χαλαρά. Έτσι και αλλιώς δεν το κάνουμε αυτό. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά για να πετύχουμε κάτι και θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στους εαυτούς μας. Θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να είμαστε οι καλύτεροι που μπορούμε».

Πλησιάζουμε στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, η Ομόνοια είναι στα προημιτελικά και όλοι οι παίκτες δείχνουνε σε πολύ καλή κατάσταση: «Ναι, βρισκόμαστε σε μία καλή θέση. Είμαστε σε μία καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά όπως έχω πει πρέπει να συνεχίσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε αυτοπεποίθηση, να δουλεύουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε και να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να τα πηγαίνουμε καλά. Έχουμε καλή ομάδα, έχουμε καλούς παίκτες, έχουν δείξει μία πολύ καλή νοοτροπία και πρέπει να συνεχίσουμε».

Για την ανάδειξή του για τρίτη φορά ως προπονητής του μήνα και πώς νιώθει γι’ αυτό το επίτευγμα: «Όπως έχω δηλώσει ξανά, όταν ένας προπονητής παίρνει κάποιον έπαινο είναι η αντανάκλαση των αποτελεσμάτων της ομάδας. Και η αντανάκλαση των αποτελεσμάτων είναι η ποιότητα των ποδοσφαιριστών, η εργατικότητά τους και πώς τα πάνε εντός αγωνιστικού χώρου. Το πώς δουλεύει το προσωπικό πίσω από αυτούς, πώς όλοι στον σύλλογο δουλεύουν για την ομάδα για να είναι η καλύτερη που μπορεί και για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό είναι ένα βραβείο για όλους και είναι εξαιτίας των καλών αποτελεσμάτων που έφερε η ομάδα».