Το έχει απωθημένο

Ο Μπεργκ δεν κέρδισε μέχρι τώρα τον Απόλλωνα στο Τσίρειο

Η αποστολή της Ομόνοιας στο Τσίρειο για να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα έρχεται σε μία κομβική στιγμή για τους πράσινους, που για να μπουν δυναμικά στο παιχνίδι του τίτλου πρέπει να κερδίσουν. Ο Χένινγκ Μπεργκ πανηγύρισε νίκες στο Τσίρειο στην παρουσία του στον πράσινο πάγκο σε αυτή την τριετία.

Όχι, όμως, σε βάρος του Απόλλωνα. Την πρώτη του χρονιά 2019-20, για τον β’ γύρο, η Ομόνοια έχασε με 2-1. Η αναμέτρηση για τα πλέι οφ δεν έγινε αφού διακόπηκε το πρωτάθλημα. Την περσινή αγωνιστική περίοδο (2020-21), οι δύο ομάδες έφεραν 0-0 σε αναμέτρηση που αφορούσε τον α’ γύρο, αλλά έγινε μετά το παιχνίδι του β’ γύρου.

Oι πράσινοι στα πλέι οφ ηττήθηκαν με 1-0 με ένα γκολ στις καθυστερήσεις. Στην Ομόνοια ευελπιστούν πως η τέταρτη εξόρμηση θα συνοδευτεί με το νικηφόρο αποτέλεσμα που θα αναπτερώσει τις ελπίδες, θα τονώσει την αυτοπεποίθηση, και θα φέρει ξανά την ηρεμία. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Χένινγκ Μπεργκ βλέπει με ευχαρίστηση να επιστρέφουν αρκετοί παίκτες και να του δίνουν ευελιξία όσον αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας.

Συγκεκριμένα, οι Ντίσκερουντ και Γκόμεθ θα είναι και πάλι διαθέσιμοι μετά την τιμωρία τους, οι Ερίκ Μποτεάκ, Γιούστε, Ασάντε και Τσέποβιτς θα είναι σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας, ενώ είναι πιθανόν να επανέλθει και ο Λανγκ. Θα απουσιάζουν οι Σέχου και Ζαχαρίου λόγω τραυματισμού, όπως και ο Μπασιρού που είναι στο Κόπα Άφρικα.