Το CIES… επιβεβαιώνει το «μάτι» του Τιμούρ!

Ο Τιμούρ Κετσπάγια έχει συνήθως καλό… μάτι σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές κι αυτό επιβεβαιώνεται ακόμη κι από το CIES, αφού σύμφωνα με εξειδικευμένη στατιστική ανάλυση, ο μεταγραφικός του στόχος είναι εκ των κορυφαίων αμυντικών της ελληνικής Super League!

Αναφερόμαστε στον Σπύρο Ρισβάνη, που αγωνίζεται στον Ατρόμητο και ο οποίος βρίσκεται στη λίστα του Γεωργιανού προπονητή της Ανόρθωσης, με τις πιθανότητες για απόκτησή του πάντως να μην είναι πολλές.

Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Ερευνών, ο Ρισβάνης είναι ο κορυφαίος παίκτης στην Ελλάδα στον συνδυασμό συγκέντρωσης, συγχρονισμού και φυσικής δύναμης.

Στην έρευνα του CIES, που χρησιμοποίησε στατιστικά στοιχεία από την εταιρεία InStat, συμπεριλαμβάνονται οι ποδοσφαιριστές 35 πρωταθλημάτων (που είχαν μίνιμουμ 540′ συμμετοχής μέχρι τις 7/12) και παρουσιάζονται οι πρώτοι δέκα κάθε λίγκας σε έξι διαφορετικές στατιστικές ενότητες.

Ο Ρισβάνης λοιπόν είναι ο πρώτος παίκτης της Super League στον δείκτη «rigour», που αφορά τον αμυντικό κυρίως τομέα.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το CIES, «ο εν λόγω δείκτης επισημαίνει τους ποδοσφαιριστές που είναι ικανότεροι στο να αποτρέψουν τους αντιπάλους από το να δημιουργήσουν ευκαιρίες, μέσω της ισχυρής παρουσίας τους στις μονομαχίες. Η ικανότητα της αποφυγής λαθών συμπεριλαμβάνεται επίσης στον υπολογισμό. Αυτός ο τομέας παρουσιάζει τους παίκτες που είναι πιο χαρισματικοί στα μαρκαρίσματα και βασίζονται σε ικανότητες όπως η φυσική δύναμη, ο συγχρονισμός και η συγκέντρωση».

Oι έξι στατιστικές ενότητες-δείκτες της έρευνας:

  • Δείτε ολόκληρη την έρευνα ΕΔΩ