Το χρήμα ίσως φέρει και… ηρεμία!

Από την Παρασκευή το μεσημέρι ο ηγέτης του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού Χριστόφορος Τορναρίτης άρχισε να «πυροβολεί» με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον πρόεδρο της εταιρείας Απόλλων ποδόσφαιρο Νίκο Κίρζη.

Με αφορμή την κίνηση του τελευταίου να αξιοποιήσει τη ρήτρα εξόδου που υπήρχε στο συμβόλαιο του προπονητή Γιάννη Πετράκη με τον Ολυμπιακό και να τον προσλάβει για διάδοχο του Σωφρόνη Αυγουστή. Υπήρξε «επεισόδιο» και προχθές το απόγευμα ενώπιον των άλλων προέδρων στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων της Α’ Κατηγορίας. Η προσπάθεια απαξίωσης του Νίκου Κίρζη από τον Τορναρίτη τον οδήγησε στην έξοδο από την τηλεδιάσκεψη.

Χθες πάντως πληροφορηθήκαμε ότι ο Ολυμπιακός θα έχει μεγαλύτερο οικονομικό όφελος από την απρόσμενη «μεταγραφή» του Γιάννη Πετράκη (και δύο συνεργατών του) στον Απόλλωνα. Θα δώσει κατιτίς παραπάνω η διοίκηση των κυανολεύκων, ενώ θα χαρίσει κάποια λεφτά στον Ολυμπιακό και ο Κρητικός τεχνικός. Το όφελος των μαυροπράσινων θα είναι γύρω στις 35 με 40 χιλιάδες ευρώ. Μετά από αυτήν την εξέλιξη πιθανότατα ο Χριστόφορος Τορναρίτης να σταματήσει να «επιτίθεται» με μανία εναντίον του διοικητικού ηγέτη των κυανολεύκων.

Με τριάδα στην άμυνα…

Προτιμά να παίζει με τριάδα στην άμυνα ο Γιάννης Πετράκης. Αυτό έκανε στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στον ΠΑΣ Γιάννινα, που δούλεψε από τις αρχές του 2014 έως τις αρχές του 2019. Το αγαπημένο του σύστημα στην ομάδα των Ιωαννίνων ήταν το 3-5-2. Στον Ολυμπιακό Λευκωσίας ήρθε το περασμένο καλοκαίρι παρατάσσοντας την ομάδα του με το σύστημα 3-4-3. Λογικά έτσι θα το… πάει και στον Απόλλωνα.

Ο Γιάννης Πετράκης, εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, θα βρίσκεται για πρώτη φορά στον πάγκο του Απόλλωνα την προσεχή Κυριακή (22/11), στη Λάρνακα, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο μοναδικός παίκτης που δεν θα είναι στα πλάνα του είναι ο Σουηδός Λάρσον.