Τι τους θέλουν τους 7 ξένους;

Εδώ ο κόσμος χάνεται και τα σωματεία μας με την ΚΟΠ ασχολούνται με ό,τι άλλο σκεφτούν εκτός από το γενικό καλό του ποδοσφαίρου.

Όσο κι αν προσπάθησα, ακόμα δεν κατάλαβα σε τι αποσκοπεί η αύξηση των ξένων παικτών από 5 σε 7. Ξένους παίκτες εννοούμε αυτούς από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτήν την εποχή θα περίμενα από την ΚΟΠ και τα σωματεία να σκεφτούν τρόπους για να αυξήσουν την παρουσία Κύπριων παικτών στις ενδεκάδες τους. Αντί αυτού, προσπαθούν να αυξήσουν τον αριθμό αυτών από την Αμερική, την Αφρική, την Ασία…

Το οικονομικό είναι τεράστιο πρόβλημα την εποχή του κορωνοϊού.

Τα σωματεία, με μηδέν έσοδα, είχαν χρυσή ευκαιρία να επανεξετάσουν την πολιτική με τους ξένους/κοινοτικούς παίκτες απέναντι στους Κύπριους. Δεν το έκαναν και πολύ φοβούμαστε ότι με τα έσοδα να κυμαίνονται στο… μηδέν και κάτι, θα αντιμετωπίσουν στη συνέχεια μεγάλο πρόβλημα με την καταβολή μισθών, ιδιαίτερα των ξένων και υψηλόμισθων.

Τελοσπάντων, είναι ξεκάθαρο και το γράψαμε δεκάδες φορές. Ελάχιστες ομάδες σέβονται και προωθούν τον Κύπριο παίκτη. Η συντριπτική πλειοψηφία θέλει ξένους. Και αν ήταν δυνατόν μόνο ξένους!