Τι συνέβηκε με Σιάλου και ΚΟΕ;

Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση περί ειδοποίησης της Άντρης Σιάλου από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή για τερματισμό της απόσπασης από τον ΚΟΑ, από και πληρωνόταν. Λέμε σαν βόμβα καθώς η Σιάλου ήταν που μέσω της διαμεσολάβησής της κατάφερνε να φέρει αρκετό χρήμα που βοήθησε πολλούς αθλητές.

Είτε μέσω του Προγράμματος «Όλοι μαζί στον Δρόμο για το Τόκιο – Υιοθετήστε έναν αθλητή» ή με οποιαδήποτε άλλο τρόπο. Με τις ενέργειές της κατάφερε να εξασφαλίσει περισσότερο από μισό εκατομμύριο ευρώ.

Στην ενημέρωση από τον αντιπρόεδρο της ΚΟΕ για τερματισμό της απόσπασης  δεν έλαβε καμία απάντηση όσον αφορά το αιτιολογικό της απόφασης, ενώ όταν η ίδια ζήτησε να της δώσουν γραπτώς την απόφαση, ούτε αυτό έγινε.

Για τις εξελίξεις ενημερώθηκαν και οι αθλητές και όπως μαθαίνουμε ετοιμάζεται επιστολή για να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους και την αντίθεσή τους σε αυτή την απόφαση, αφού η Άντρη Σιάλου ήταν δίπλα τους με κάθε τρόπο και σε κάθε δυσκολία που αντιμετώπισαν.

Το θέμα πήρε διαστάσεις και στην Ελλάδα, αφού διαβάζουμε στο Sportime Ελλάδας:

«Ντροπή! Εκδίωξαν την Άντρη Σιάλου από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή. Σαν βόμβα σκάει σιγά σιγά στους Κύπριους αθλητές και αθλήτριες η είδηση του «διωγμού» της Άντρης Σιάλου από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή. Μια θρυλικής μορφής του «νησιού της Αφροδίτης» που «έπεσε» πάνω σε πολιτικές κόντρες που μόνο κακό κάνουν στον αθλητισμό.

Την Πέμπτη ζητήθηκε από την Άντρη Σιάλου να παραιτηθεί από τη θέση της από τον πρόεδρο της ΚΟΕ Γιώργο Χρυσοστόμου. Όταν μάλιστα, η ίδια ζήτησε από τον αντιπρόεδρο που της ανέφερε την απόφαση, να της κοινοποιηθεί γραπτώς δεν έγινε. Επίσης, αυτό που προκαλεί ερωτήματα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sportime, είναι πως της τέθηκε θέμα ότι δεν έχει καθήκοντα στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή!

Δεν έχει καθήκοντα μια γυναίκα που με δικές της ενέργειες και πολλή δουλειά έφερε περίπου μισό εκατομμύριο χορηγίες που δόθηκαν στους αθλητές και αθλήτριες. Σε δύσκολες εποχές μάλιστα και χωρίς να πάρει ούτε ένα ευρώ από την ΚΟΕ».

– Επειδή το θέμα ήδη πήρε διαστάσεις, θα αναμένουμε ανακοίνωση από την ΚΟΕ για το τι ακριβώς συνέβηκε, όπως βέβαια και δήλωση από την ίδια την αθλήτρια.