Τι παραδώσατε στον Μάζιτς;

Προσπαθεί ο Μίλοραντ Μάζιτς να βελτιώσει τα κακώς έχοντα στην κυπριακή διαιτησία, αλλά μην περιμένουμε θαύματα από τη μία μέρα στην άλλη. Ο κατήφορος που πήραμε ήταν τόσο μεγάλος τα προηγούμενα χρόνια που το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με το πάτημα ενός κουμπιού. Η διαφορά με τον Σέρβο στη θέση του αρχιδιαιτητή, είναι ότι επιχειρείται μια σοβαρή προσπάθεια για την ανανέωση της διαιτησίας.

Δεν είναι δυνατόν όμως να περιμένουμε από έναν άνθρωπο, όσο ικανός και να είναι, να φτιάξει το σαθρό σύστημα που παρέλαβε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εν τη απουσία σωστού πλάνου από την ΚΟΠ, δεν παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια επάνδρωση της κυπριακής διαιτησίας με νέους και αξιόλογους ρέφερι, με συνέπεια να στηριζόμαστε στα ίδια πρόσωπα τα οποία ως επί το πλείστον δεν είχαν την απαιτούμενη προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο.

Διαπιστώνοντας λοιπόν τον μειωμένο αριθμό διαιτητών ο Μάζιτς ταξίδεψε πέρσι σε όλη την Κύπρο προσπαθώντας να εντοπίσει νεαρούς και ταλαντούχους διαιτητές και όπως ανέφερε τον περασμένο Αύγουστο, βρήκε κάποιους που αφήνουν υποσχέσεις. Πάντα όμως υπήρχαν αξιόλογοι νεαροί διαιτητές.

Για κάποιον όμως περίεργο λόγο δεν δόθηκε η ανάλογη βαρύτητα στο θέμα. Μέσα από την όλη του δράση ο Μάζιτς αποδεικνύει ότι δεν ήρθε στην Κύπρο, ούτε για να παίρνει έναν μισθό και να ξαπλώνει στον καναπέ του, ούτε για να κάνει δημόσιες σχέσεις. Ανέλαβε ένα δύσκολο έργο και θέλει να το φέρει εις πέρας. Με την εμπειρογνωμοσυνή του μπορεί να βοηθήσει να χτιστούν υγιείς βάσεις για την κυπριακή διαιτησία.

Οι ιθύνοντες της ΚΟΠ και οι παράγοντες των σωματείων πρέπει να αντιληφθούν τι… παραδώσανε στον Μάζιτς και πόσο δύσκολη είναι η προσπάθειά του. Και ότι υπό την καθοδήγησή του δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία στο κυπριακό ποδόσφαιρο να πάρει τον ίσιο δρόμο. Ας την εκμεταλλευτούν..