Τι λέει ο υπουργός για αυστηροποίηση μέτρων στο ποδόσφαιρο και πότε αναμένονται νεότερα

Για το κατά πόσο είναι πιθανόν να αυστηροποιηθούν τα μέτρα στο ποδόσφαιρο κλήθηκε να μιλήσει μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής (21/11) ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Goal ‘n Roll»  της Cytavision.

Ο υπουργός τόνισε πως εφόσον υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων σε κάποιους τομείς πιθανόν να γίνει κάτι αντίστοιχο και στο ποδόσφαιρο και στάθηκε στη σημασία του να προχωρήσει ο εμβολιασμός.

Ο Χατζηπαντέλας μίλησε επίσης για τους ανεμβολίαστους ποδοσφαιριστές και το κατά πόσο υπάρχει πιθανότητα να μην μπορούν να αγωνιστούν ενώ παράλληλα ανέφερε πως τη Δευτέρα θα γίνει η συνάντηση με τους επιδημιολόγους και την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο όπου θα παρθούν αποφάσεις.

Δείτε επίσης: 

Αναλυτικά όσα είπε…

Για αυστηροποίηση των μέτρων στο ποδόσφαιρο: «Το θέμα είναι, αν θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα για κάποια πράγματα, πιθανόν να αυστηροποιηθούν και για το ποδόσφαιρο. Στόχος είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να εμβολιαστεί. Το βλέπουμε σε άλλες χώρες… Στο Ισραήλ, που λέμε συνέχεια για το Ισραήλ, όταν έγινε η τρίτη δόση τον Αύγουστο ξεπεράστηκε το πρόβλημα. Αν κάνουμε όλοι την τρίτη δόση δεν θα μας ανησυχεί τι θα συμβεί στα γήπεδα. Αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι ότι θα παρθούν πιο αυστηρά μέτρα».

Για το αν υπάρχουν ανεμβολίαστοι ποδοσφαιριστές στην Κύπρο και τι θα γίνει σε περίπτωση που παρθούν αυστηρά μέτρα για ανεμβολίαστους: «Υπάρχουν κάποιοι παίκτες, πολύ μικρό ποσοστό, που είναι ανεμβολίαστοι. Θεωρώ ότι ναι, θα μπορούν να παίξουν και με την αυστηροποίηση των μέτρων. Βεβαίως αν παρθούν μέτρα για όλους τους εργαζόμενους θα ισχύουν και για τους ποδοσφαιριστές. Οι ομάδες πάντως πιέζουν τους παίκτες τους να είναι όλοι εμβολιασμένοι. Δεν έχω ακριβή αριθμό αλλά οι ομάδες έχουν κατανοήσει πως πρέπει να είναι εμβολιασμένοι οι παίκτες τους γιατί ένα κρούσμα μπορεί να τινάξει την ομάδα στον αέρα».

Για το πότε θα υπάρχουν νεότερα: «Την Τετάρτη θα γίνει μια πρώτη ανακοίνωση με τι μέτρα σκοπεύουμε να πάρουμε. Αύριο θα είναι η συνάντηση με τους επιδημιολόγους, θα συζητήσουμε τι πρέπει να κάνουμε και την Τετάρτη στο υπουργικό συμβούλιο θα αποφασίσουμε. Θα δοθεί ένα περιθώριο τουλάχιστον δύο εβδομάδων για όλους μας να εμβολιαστούμε. Αν αυτό γίνει δεν θα πάρουμε αυστηρά μέτρα, αν όχι δεν αποκλείονται οποιαδήποτε μέτρα. Θα παρθούν μέτρα και για αυτούς που δεν έβαλαν την τρίτη δόση και για αυτούς που δεν εμβολιάστηκαν, θα είναι συνδυασμός».