Τι λέει ο Νίκος Σάββα για τα πέναλτι και το γκολ του Απόλλωνα

Τις αποφάσεις από τη διαιτητική ομάδα στο παιχνίδι του Τσιρείου, ανάμεσα στον Απόλλωνα και την Ένωση, σχολιάζει ο πρώην διαιτητής και συνεργάτης της εκπομπής «Derby», Νίκος Σάββα, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, gipedo.politis.com.cy.

Aρχικά μας ανάφερε ότι ο Κυριάκος Χριστοδούλου ήταν καλός. Να σημειώσουμε ότι στο VAR ήταν ο Μάριος Χριστοφόρου.

Οι φάσεις:

17’ – Ζητά πέναλτι ο Απόλλωνας. Υπάρχει χέρι από τον Πανό, αλλά η μπάλα στο χέρι του έρχεται από πολύ κοντινή απόσταση, μετά από αποτυχημένη προσπάθεια του Μπίσεσβαρ να παίξει την μπάλα όπως θα ήθελε. Η φυσιολογική θέση του χεριού, αλλά και η κοντινή απόσταση που έχει έρθει η μπάλα στο χέρι κάνει την απόφαση του διαιτητή και του VAR να μην δοθεί παράβαση. Σωστά δεν έχει δοθεί.

69’ – Υποψία οφσάιντ πριν το κόρνερ, από το οποίο προήλθε το γκολ του Απόλλωνα. Δεν υπάρχει περίπτωση οφσάιντ, ο Μπένσοπ καλύπτεται καθαρά.

75’ – Πέναλτι για την Ένωση. Ο διαιτητής σε αυτή τη φάση πιστεύω δεν έχει δώσει παράβαση γιατί έχει θεωρήσει τη φάση πανομοιότυπη με τη φάση του 17’. Η μπάλα χτυπά στιγμιαία στα άκρα του χεριού του Ρομπέρζ  μετά από κεφαλιά του Θεοδώρου αλλά ο διαιτητής έχει θεωρήσει ότι το κεφάλι με το χέρι είναι πολύ κοντά. Η παρέμβαση του VAR υποδεικνύει στον διαιτητή ότι υπάρχει προέκταση του κορμιού με τελική του απόφαση να δίνει το πέναλτι. Απόφαση που καλύπτεται από τον κανονισμό. Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει να δίδεται η εσχάτη των ποινών σε έτσι φάσεις λόγω της κοντινής απόστασης που υπάρχει στους εμπλεκόμενους ποδοσφαιριστές.

80’ – Πέναλτι για τον Απόλλων. Ενώ ο διαιτητής έχει δείξει αναποφάσιστος για κάποιο χρονικό διάστημα αλλά η τελική του απόφαση καλύπτεται από τον κανονισμό. Υπάρχει συνεχόμενο κράτημα του Μπάλαζιτς στον Μπένσοπ που αρχίζει εκτός επανορθωτικής περιοχής μέχρι και την μικρή επανορθωτική περιοχή της Ένωσης.