Τι είναι αυτό το Red Button;

Επιτέλους πρέπει να βγει κάποιος και να μας εξηγήσει με απλά ελληνικά τι είναι αυτό το κόκκινο κουμπί που ενεργοποιούν ποδοσφαιριστές για να καταγγέλλουν στημένους αγώνες; Τον τελευταίο καιρό ακούμε ότι το «Red Button» πήρε φωτιά από τις διάφορες καταγγελίες που έγιναν.

Δηλαδή, με απλά λόγια, ποδοσφαιριστές μικρότερων κατηγοριών (αυτό μας το ξεκαθάρισαν) πάτησαν το κουμπί κι έδωσαν μηνύματα στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, αλλά και προς κάθε άλλη κατεύθυνση που ενδιαφέρεται να σταματήσει μία από τις μεγαλύτερες κατάρες του ποδοσφαίρου μας.

Πολλές λοιπόν καταγγελίες, αλλά τίποτε το ξεκάθαρο. Είναι, βλέπετε, και αυτή η προστασία των προσωπικών δεδομένων που κατάντησε να προστατεύει περισσότερο τους παράνομους παρά τους νόμιμους. Έχω την εντύπωση ότι αν αυτό το Red Button βρισκόταν σε κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης, λέω σε κάποια, η δουλειά θα γινόταν καλύτερα απ’ ό,τι τώρα.

Γιατί, που να πάρει, δεν γίνεται να έχουμε τόσες καταγγελίες και τίποτα να μην αποδεικνύεται και κανένας να μην τιμωρείται. Κι αν το Red Button δεν αποδίδει, αλίμονο, τι μπορεί πλέον να αποδώσει σε αυτό τον τόπο; Και να πω και κάτι τελευταίο: η δουλειά μας δεν είναι να τρέχουμε για να προλάβουμε τον κάθε τζογαδόρο από το να ρίξει τα λεφτά του σε ένα στημένο παιχνίδι.

Δουλειά μας είναι να προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας για να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή τη μάστιγα που εδώ και πολλά χρόνια καταστρέφει το ποδόσφαιρό μας, και βέβαια, επιτέλους να εκμεταλλευτούμε σωστά το κόκκινο κουμπάκι!