Τι έγραφε στο Μακάρειο ο Βάλεμ;

Στο… ντούκου πέρασε η παρουσία του ομοσπονδιακού μας τεχνικού Γιόχαν Βάλεμ στον φιλικό αγώνα της περασμένης Τετάρτης ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Ολυμπιακό. Ο κόουτς της Εθνικής μας παρακολούθησε την αναμέτρηση με τον εκπρόσωπου Τύπου της ΚΟΠ Κωνσταντίνο Σιαμπουλλή και λάμβανε για αρκετή ώρα σημειώσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βέλγος τεχνικός άκουσε πολλά για τον Νικόλα Κουτσάκο και γι’ αυτό, μεταξύ άλλων, επισκέφτηκε το Μακάρειο. Ο εκλέκτοράς μας παρακολούθησε τον 16χρονο επιθετικό του ΑΠΟΕΛ προκειμένου να σχηματίσει και ο ίδιος άποψη για τις ικανότητές του. Ο φορ των γαλαζοκιτρινων αγωνίστηκε για ένα μισάωρο, καθώς πάτησε τερέν στο 60ό λεπτό ως αλλαγή.

Παράλληλα, πέραν των επιλογών Καρώ και Λαΐφη (ο Ν. Ιωάννου αγωνίζεται σε όλη τη γραμμή), ο Βάλεμ θα ψάξει λύσεις στα κεντρικά μπακ μετά την «αποστρατικοποίηση» του Μερκή. Ο Κούσουλος ενίοτε επωμίστηκε αυτόν τον ρόλο και ως εκ τούτου θα ξανακληθεί να στελεχώσει το κέντρο άμυνας. Στο πλαίσιο αυτό είδε και τον Γιάννη Σατσιά ο οποίος αγωνίζεται στα χαφ και έπαιξε για μία ώρα. Μιχάλης Ιωάννου, Αρτυματάς και Χάμπος θα χρειαστούν συναγωνισμό, γι’ αυτό και εξετάζει τους πάντες ο προπονητής μας. Βέβαια, άλλο το βλέπω και άλλο το πράττω.

Παρ’ όλα αυτά εγώ το υπογράφω πως η νέα Εθνική θα αντιμετωπίζει την ηλικία απλά έως έναν αριθμό. Επιπλέον, η τεχνική ομάδα αναζητάει και… την επόμενη μέρα στο κεφάλαιο δεξί μπακ. Η προδιαγραφείσα ολοκλήρωση των υπηρεσιών του Τζέισον αφήνουν τον Βάλεμ να κοιτάει μόνο στην προοπτική του Φιλιώτη. Γι’ αυτό και παρακολούθησε στο φιλικό τους Σιέλη και Ψάλτη, με τους δύο παίκτες να έχουν τα υπέρ και τα κατά τους.