Τη Δευτέρα η κλήρωση του πρωταθλήματος χάντμπολ

Την προσεχή Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 το πρωί θα γίνει Ολυμπιακό Μέγαρο (αίθουσα «Ευ Αγωνίζεσθαι») η κλήρωση του Πρωταθλήματος Χάντμπολ ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2020/21.

Στο πρωτάθλημα μετέχουν έξι ομάδες: Παρνασσός Στροβόλου, Sabbianco Ανόρθωση, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, Α.Ο. Κέντρο Νεότητας Αγίων Τριμιθιάς, Προοδευτικός Πάφου, ΑΠΟΕΛ.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις. Κατά την Α’ φάση οι ομάδες θα αγωνιστούν όλες από δύο φορές, εντός και εκτός έδρας. Το πρόγραμμα αγώνων θα προκύψει μέσα από την κλήρωση της Δευτέρας. Στη Β’ φάση οι ομάδες της τετράδας θα παίξουν σε ένα δικό τους πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών, από δύο φορές μεταξύ τους, εντός και εκτός έδρας, μεταφέροντας τους βαθμούς της Α’ φάσης.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 5-6 θα αγωνιστούν μεταξύ τους, με την ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τρεις νίκες να εξασφαλίζει την 5η θέση και την παραμονή, ενώ υποβιβάζεται η ηττημένη της σειράς. Οι νίκες της πρώτης φάσης μεταφέρονται.

 

Τα play offs

Στη Γ’ φάση η ομάδα που θα τερματίσει 1η θα παίξει με την ομάδα που θα τερματίσει 4η και η 2η με την 3η. Στους τελικούς θα προκριθεί η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 4 νίκες. Πρωταθλήτρια θα στεφθεί η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 5 νίκες. Οι νίκες από τις πρώτες δύο φάσεις μεταφέρονται.

 

Οι έξι ομάδες

Παρνασσός και Ανόρθωση εκπροσωπούν φέτος την Κύπρο στο EHF European Cup. Βρίσκονταν στις δύο πρώτες θέσεις του περσινού πρωταθλήματος, όταν αυτό διακόπηκε λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του COVID-19. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και το Κέντρο Νεότητας Αγίων Τριμιθιάς συμπλήρωναν το καρέ των θέσεων 1-4.

Ο Προοδευτικός Πάφου είχε επικρατήσει στα play out του Αθλητικού Ομίλου Αραδίππου, ο οποίος υποβιβάστηκε.

Το εισιτήριο ανόδου πήγε στον ΑΠΟΕΛ που επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία μετά από έναν χρόνο στη β’ κατηγορία.