Τι αλλάζει για 2η θέση και Champions League με ένσταση της ΑΕΚ

Ραγδαία αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό όσον αφορά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και την «έξοδο» στο Champions League, ενδεχόμενη ένσταση της ΑΕΚ για τα ληγμένα δελτία υγείας του ΠΑΟΚ!

Όπως αναφέρει το άρθρο 23 του ΚΑΠ, που αφορά την υποβολή ενστάσεων για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστών, η υπαίτια ομάδα χάνει τον αγώνα με 3-0 κι επιπλέον της αφαιρούνται ακόμη τρεις βαθμοί.

Δείτε επίσης: Έξαλλος με το φιάσκο ο Ιβάν Σαββίδης

Αυτή τη στιγμή, με μία αγωνιστική να απομένει, ο ΠΑΟΚ είναι στο +3 από την ΑΕΚ και του αρκεί ένας βαθμός στον αγώνα με τον Άρη στην Τούμπα ώστε να τερματίσει δεύτερος. Η ΑΕΚ, από την άλλη, χρειάζεται νίκη στο «Καραϊσκάκης» επί του Ολυμπιακού και ήττα του ΠΑΟΚ, ώστε να ισοβαθμήσει μαζί του και να πάρει αυτή (λόγω υπεροχής στα μεταξύ τους παιχνίδια) το εισιτήριο για το Champions League.

Σε περίπτωση όμως που οι κιτρινόμαυροι κάνουν ένσταση κι αυτή γίνει δεκτή, τότε τα δεδομένα αλλάζουν εντελώς αφού εφόσον ο ΠΑΟΚ χάσει τον αγώνα στα χαρτιά και τιμωρηθεί με -3, η ΑΕΚ θα «κλειδώσει» τη δεύτερη θέση, αφού θα βρεθεί στο +3 από τον ΠΑΟΚ και ακόμη και στο χειρότερο σενάριο, οι δύο ομάδες θα τερματίσουν ισόβαθμες, κάτι που ευνοεί την ΑΕΚ.

Σημειώνεται πως η ένσταση θα πρέπει να γίνει το αργότερο αύριο Παρασκευή.

Διαβάστε όσα αναφέρονται στον κανονισμό:
6. Ποινές

α) Σε περίπτωση που γίνεται δεκτή ένσταση ή καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή ή/και για παράβαση του παρόντος Κανονισμού και των λοιπών Κανονισμών της Ε.Π.Ο., λόγω υπαιτιότητας μιας ομάδας, η υπαίτια ομάδα χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3 εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα, της αφαιρούνται τρεις (-3) βαθμοί από τον πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ εάν πρόκειται για ΠΑΕ και έως 2.000,00 Ευρώ εάν πρόκειται για σωματείο.

Ως προς τον χρόνο υποβολής των ενστάσεων ισχύουν τα εξής (η ένσταση της ΑΕΚ δεν μπορούσε να καταχωρηθεί στο Φ.Α. καθώς αυτό γίνεται μόνο για περίπτωση πλαστοπροσωπίας):

Ενστάσεις μη καταχωρούμενες στο Φ.Α.:

Για τις λοιπές ενστάσεις που δεν καταχωρούνται στο Φ.Α. τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ισχύουν τα εξής:
 
α) Υποβάλλονται στη διοργανώτρια, με υπόμνημα στο οποίο θα αναφέρονται συγκεκριμένα οι λόγοι υποβολής τους, μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που έγινε ο αγώνας, η οποία δεν υπολογίζεται.

β) Το υπόμνημα είτε κατατίθεται στο πρωτόκολλο της διοργανώτριας είτε αποστέλλεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax επί ποινή απαραδέκτου εντός της ανωτέρω προθεσμίας και παράλληλα αποστέλλεται υποχρεωτικά και με συστημένη επιστολή ή με αποδεικτικό επίδοσης, που κατατίθενται στο πρωτόκολλο της διοργανώτριας.

γ) Οι ενστάσεις της παρούσης παραγράφου πρέπει να συνοδεύονται, επί ποινή απαραδέκτου, από το ορισθέν χρηματικό παράβολο (στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το ανάλογο τέλος λειτουργίας της Επιτροπής), το οποίο κατατίθεται στον λογαριασμό της διοργανώτριας και αποστέλλεται σε αυτήν με τον αυτό ως άνω τρόπο και εντός των ίδιων προθεσμιών. Τα ποσά των παραβόλων καθορίζονται με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας στην αρχή κάθε αγωνιστικής περιόδου.