Θέλουν και οι δύο τη νίκη

Με την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Πάφος κλείνει (για την ώρα, αφού εκκρεμούν τέσσερις αγώνες) η κουτσουρεμένη 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν στις 19:00 στο Μακάρειο στάδιο, έχοντας αμφότερες ως μοναδικό στόχο τη νίκη και την εξασφάλιση των τριών βαθμών.

Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός θέλει να πάρει το τρίτο του τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα και συνάμα το πρώτο στην έδρα του, στην οποία μέχρι στιγμής έδειξε αδύναμος, καθώς έχασε και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια στο γήπεδό του από ΑΕΛ και Δόξα. Αντίθετα, οι μαυροπράσινοι πανηγύρισαν δύο σπουδαία διπλά επί Ένωσης και Ερμή, τα οποία τους έδωσαν έξι βαθμούς. Αν κερδίσει και σήμερα, ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική αλλά και ψυχολογία ενόψει της συνέχειας.

Από την άλλη, η Πάφος ταξιδεύει στη Λευκωσία με την πλάτη στον τοίχο, αφού στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές δεν κατάφερε να πανηγυρίσει ούτε μία νίκη. Αντιθέτως δέχθηκε δύο ήττες από Ανόρθωση και Απόλλωνα και πήρε δύο ισοπαλίες με Ομόνοια και Εθνικό. Με τους δύο βαθμούς που μάζεψε πλασάρεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και θα αναζητήσει σήμερα τη νίκη στο Μακάρειο προκειμένου να ανεβεί και βαθμολογικά και ψυχολογικά.