Θέλει και έναν καλό καπετάνιο η ΑΕΚ

Μπορεί να έπονται σαρωτικές αλλαγές το φετινό καλοκαίρι στο έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ, ωστόσο και το θέμα προπονητή θεωρείται εξίσου σημαντικό και θα «δείξει» τι ομάδα θα δει ο φίλαθλος κόσμος τη νέα περίοδο.

Η ΑΕΚ δεν χρειάζεται μόνο παίκτες προσωπικότητες σε όλες τις γραμμές της, χρειάζεται κι έναν ικανό προπονητή, ο οποίος να μπορεί να «κερδίσει» τα αποδυτήρια και την εκτίμηση των ποδοσφαιριστών του. Ενδεικτικό των επαναλαμβανόμενων λαθών που έγιναν κατά τη λήξασα αγωνιστική περίοδο στο θέμα του προπονητή είναι το γεγονός ότι στον πάγκο της ΑΕΚ κάθισαν συνολικά τέσσερις τεχνικοί.

Αυτό συνέβη για πρώτη φορά μετά τη χρονιά του υποβιβασμού (2009). Η αρχή έγινε με τον Ισπανό Νταβίντ Κανέδα (επιλογή Αρνάλ Κόντε), ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ λίγο πριν διακοπεί η προπέρσινη σεζόν (2019-20) λόγω κορωνοϊού.

Ο Κανέδα ουδέποτε έπεισε ότι είναι ο προπονητής που θα μπορούσε να οδηγήσει την ΑΕΚ σε πρωταγωνιστική πορεία, εξ ου και αντικαταστάθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον ομοεθνή του Χουάν Καρίγιο (επίσης επιλογή Κόντε), ο οποίος μόλις που άντεξε δύο μήνες στον πάγκο της ομάδας και τον περασμένο Νοέμβριο αντικαταστάθηκε από τον Σωφρόνη Αυγουστή.

Η πρόσληψη Αυγουστή σήμανε και το τέλος της συνεργασίας της ΑΕΚ με τον τεχνικό διευθυντή Αρνάλ Κόντε, ο οποίος έφυγε ως αποτυχημένος. Η επιστροφή (για δεύτερη θητεία) στην ΑΕΚ του Τσάβι Ρόκα ως τεχνικού διευθυντή είχε ουσιαστικά δρομολογήσει το διαζύγιο με τον Κύπριο κόουτς, αφού επιθυμία του Ρόκα είναι να φέρει τεχνικό δικής του επιλογής.