Θα τα στήνουν (και) με 14, όπως τα έστηναν πάντα

Το κυπριακό πρωτάθλημα δεν είναι και το πιο αξιόπιστο στον κόσμο για να μην δημιουργούνται ανησυχίες σε σχέση με τα στημένα παιχνίδια μετά την απόφαση για αύξηση των ομάδων σε 14.

Τα γεγονότα είναι γνωστά αφού κάθε λίγο αναγκάζουμε διάφορα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να ασχοληθούν μαζί μας, εδώ το κάνει η ίδια η UEFA.

Βλέπετε, με την αύξηση των ομάδων είναι πιθανό να προκύψουν περισσότερα αδιάφορα παιχνίδια και οι μαφιόζοι να τα εκμεταλλευτούν. Είναι λογικό ο βαθμός της ανησυχίας να μεγαλώνει. Ωστόσο, δεν νομίζουμε οι επιτήδειοι να περίμεναν την αύξηση των ομάδων για να καταστρώσουν τα νέα τους σχέδια.

Η εμπειρία δείχνει ότι οι απατεώνες σκαρφίζονται συνεχώς διάφορους τρόπους για να αποκομίζουν τεράστια κέρδη σε βάρος του ποδοσφαίρου. Αν δεν βρουν πρόσφορο έδαφος στην A’ κατηγορία, μεταπηδούν στη B’ κατηγορία. Αν όχι στη B’ κατηγορία, υπάρχουν και οι φιλικοί αγώνες, τους οποίους οι απατεώνες εκμεταλλεύονται στοιχηματικά.

Πού θέλουμε να καταλήξουμε; Ότι μπορεί ο αριθμός των ομάδων να διαδραματίζει ρόλο ως προς τον βαθμό του προβλήματος των στημένων, όμως, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση των προσυνεννοημένων αγώνων είναι η τιμωρία των ενόχων και το ξήλωμα της συμμορίας που έχει απλώσει τα πλοκάμια της μέσα σε διάφορες ομάδες και πλουτίζει.

Ο κόσμος περιμένει πράξεις. Ειδικά μετά την ψήφιση του νόμου, τον περασμένο Ιανουάριο, για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, που αφορά ανάμεσα σε άλλα και υποθέσεις διαφθοράς. Οι μαφιόζοι περιμένουν να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα. Οι αρχές οφείλουν να είναι έτοιμες για να καθαρίσουν τον στάβλο. Οι δικαιολογίες… τελειώνουν.

Προηγούμενο άρθρο«Απάντησε αρνητικά ο Λάρσον»
Επόμενο άρθροΤο υγειονομικό πλάνο για τη διεξαγωγή του US Open 2020
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ
Κατάγεται από τη Λεμεσό. Αποφοίτησε από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Εργάζεται στον ΠΟΛΙΤΗ από το 2003. Από μικρός ήταν με μια μπάλα στα πόδια και το μεγάλο του όνειρο ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής. Δεν κατάφερε, όμως, να το εκπληρώσει. Εντούτοις βρίσκεται κοντά στο άθλημα υπό την ιδιότητα του αθλητικού συντάκτη κι αυτό… απαλύνει τον πόνο του! Μπορεί να μην εκπλήρωσε τη μεγάλη του επιθυμία, όμως κατάφερε να αγωνιστεί στο «Old Trafford» σε ένα τουρνουά μαζί με άλλους συναδέλφους από διάφορες χώρες. Στο «Θέατρο των Ονείρων» έζησε για λίγο το δικό του όνειρο. Ας είναι!